mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
MS3 (Mester Sándor)

MS3 (Mester Sándor)

Mester Sándor MS3 klasszikus gitárművész, zeneszerző és producer több, mint 900 koncertet adott 21 országban: Brazíliában, az USA-ban, Marokkóban, Izraelben, Olaszországban, Portugáliában, Hollandiában, Finnországban, Szerbiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Csehországban, Ausztriában, Magyarországon, Bulgáriában, Szlovákiában, Koszovói Köztársaságban, Horvátországban, Szlovéniában és Macedóniában.

Mester Sándor Közép-Kelet-Európa legaktívabb klasszikus gitárművésze, a klasszikus zene több mint 600 évet átfogó repertoárját játsza és egyben kultúrmissziót is folytat. Évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a klasszikus zenét eljuttatja olyan, helyekre, ahova az nem tud eljutni. A nagy koncertek mellett kis városok, kis falvak művelődési házaiban, iskoláiban, templomaiban ad koncerteket világszerte hirdetve ezzel azt, hogy a zene mindenkié. Tizenkét évesen kezdett gitározni tanulni édesapjától, majd Nagy Erzsébetnél tanult. Tizenhét évesen megnyerte a Váci Országos Gitárverseny Fődíját. 1992-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol Eötvös József növendéke lett. Róth Edét tartja mentorának, aki a mai napig barátja és tanára. Róth Edénél diplomázott Győrben a Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetében.

Magyarországon 150koncert nevezetű sorozatával szerzett nagyobb ismertséget, amikor 2005-ben a Balaton körül 150koncertet adott, ami rekordnak volt tekinthető, mivel kilencven nap alatt százötven koncertet adott, amire nem volt még példa a klasszikus zenében. Majd 2006-ban megismételte a sorozatot, akkor már országos méretűvé vált a 150koncert Magyarországon. MS3 2007-ben és 2008-ban továbbra is koncertezett Magyarországon, valamint Erdélyben és Bukarestben is adott szóló és kamara koncerteket. 2007-ben Romániában Nagyszebenben (Sibiu, European Capital of Culture) és Cisnadioarában adott számos koncertet szabadtéri színpadokon, templomokban, román festők és írók kiállításmegnyitóin, könyvbemutatóin. 2008-ban - négyszázadik koncertjét Bukarestben tartotta az MS3 barokk trióval. Azóta rengeteg koncertet adott és ad világszerte.

2008-ban Hajdú Eszter Magyarországon sok port kavart és a legtöbb nézőt vonzó 'A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció' c.
dokumentumfilmjéhez írt zenét és vett részt a film munkálataiban. Hajdú Eszter filmrendező Mester Sándor 2008 őszén adott romániai koncertjeiből egy filmet is készített "Bölcsődal" címmel, melyet több jelentős tv sugárzott Magyarországon. A 19 nemzetközi díjat nyert 'Ítélet Magyarországon' c. dokumentumfilm producere és zeneszerzője volt.

Mester Sándor szólókarrierje mellett évek óta komoly munkát fektet arra, hogy a fokális disztóniában szenvedő zenészeken segítsen. Hajdú Eszter dokumentumfilm rendezővel készítettek egy dokumentumfilmet, melynek Démoni Kezek a címe. A filmet Barcelonában, Hannoverben, Magyarországon és New Yorkban forgatták.
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/ms3mestersandor

Az előadó Facebook oldala:

MS3 (Mester Sándor) - Portfolió 2001

MS3 (Mester Sándor)
Portfolió 2001
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2001

Elektronikus, Rock, Világzene

MS3 (Mester Sándor) - Peace / part2

MS3 (Mester Sándor)
Peace / part2
Miradouro Media
2018

Komolyzene

MS3 (Mester Sándor) - Peace / part1

MS3 (Mester Sándor)
Peace / part1
Miradouro Media
2018

Komolyzene

MS3 New Yorkban
2010. március 16. 10:18

Évekkel az Ableton elterjedése előtt Mester Sándor kifejlesztette a Digimpro zenei programot, amely improvizációra adott lehetőséget, számítógépes

tovább >>