mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Syrius Legacy

Syrius Legacy

A legendás hírű Syrius együttes zenéjének hatása a mai napig érezhető!
A 70-es évek legendás progresszív jazz-rock zenekarának, a Syrius-nak, Ráduly Mihály felügyelete mellett újrahangszerelt dalait a mai 20-as nemzedék legkiválóbbjai előadásában hallgathatjuk meg. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakán végzett fiatalokból álló Syrius Legacy együttes tagjai zseniálisan csomagolják a zenei anyagot, olyan finoman jazzes produkcióba, hogy ezt a muzsikát azok számára is közel hozza, akik koruknál fogva nem ismerhették a Syriust.

A Révkomáromban (Felvidék) született dobos-énekes Benkó Ákos (1983) 2012-ben megnyerte a Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutatót, két éve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének dob adjunktusa!
A hódmezővásárhelyi születésű basszusgitáros Fonay Tibor (1987) 2013-ban megnyerte az Orszáczky Jackie Basszusgitár Tehetségkutatót. 2014. december elején kimagasló művészi teljesítményéért Junior Prima-díjat kapott! A Jazzma.hu szaklap szakmai + olvasói szavazólistáján is az első helyen végzett a basszusgitárosok között!
A Nagykárolyban (Erdély) született billentyűsük, Tempfli Erik (1992) a Kőbányai Zenei Stúdió végzős növendéke. (Cseke Gábor tanítványa)
A tatabányai alt- és szopránszaxofonos Ludányi Tamás (1990) az LFZE Jazztanszékének Masters képzés végzős növendéke. Ezzel párhuzamosan, júliusban végez a Nürnbergi Zeneakadémia Jazztanszékén. A JazzMa.hu szaklap Szakmai Szavazólistáján ő lett „Az év felfedezettje” + a szopránszaxofon kategóriában megosztott első helyezést ért el Dresch Mihállyal közösen.
A tenorszaxofonos-fuvolista Vidákovich Izsák (1990) az LFZE Jazztanszékének végzős növendéke.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/syriuslegacy

Az előadó Facebook oldala:

Syrius Legacy - Az Ördög Álarcosbálja Újratöltve

Syrius Legacy
Az Ördög Álarcosbálja Újratöltve
Tom-Tom Records
2015

Jazz

Dalok, lemezek 1

2016. január 29. 16:01

Syrius Legacy