mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Fatou Gozlan

Fatou Gozlan

Fatou Gozlan rendkívül tehetséges előadó. Énekstílusát elsősorban az afrikai, törzsi hangzásvilág és ütemek befolyásolták és jellemzik. Fuvolázni tizenkét éves korában kezdett el és azóta már több féle nádfuvolán is játszik. Ilyenek például, a magyar nádfuvola, az arab és a török ney, az afrikai fuvola, az indiai bansuri, a bolgár kaval, vagy az egyiptomi kawala. Ezek mellett számos ütős hangszerrel is professzionális szinten bánik, mint például a darbukával, a perzsa tombákkal, a bongóval, vagy a cajononnal. Fatimének fesztiválok szervezésében és lemezek producerelésében is van már tapasztalata, sőt szerződésben állt egy híres budapesti színházzal is, ám idővel az utazás és különböző tapasztalok szerzésének reményében továbbállt. Egyiptomi utazásai során alakult ki benne az ütőhangszeres zene iránti szenvedély és később Khamis Henkesh a nagyszerű egyiptomi perkás tanítványa is lett.
Természetesen a fúvós hangszerek iránti szeretetét is továbbvitte, majd a török, indiai, szenegáli, valamint gambiai utazásai során szerezett tapasztalatait, autodidakta módon, beleépítette játékstílusába.
Fatima néhány évvel ezelőtt elkezdett jógázni és mostanság kifejezetten meditatív, nyugtató tevékenységekhez, olykor-olykor trance tánchoz szerez zenét. Fatimától nem áll távol a más zenészekkel való együttműködés sem, legyen szó bármilyen műfajról, kultúrkörről, vagy tradícióról. Ide tartozik a jazz és az elektronikus zene is. Eddig olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Okay Temiz, Giovanni Hidalgo, Ayman Mabrouk, Fathy Salama.
2011-ben a Meszecsinka tagjaként (énekes, ütős hangszerek, fuvola) első helyet szereztek a Folkbeats gála tehetségkutató versenyén, Budapesten. Fatima manapság New Yorkban dolgozik és tevékenykedik.
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/fatougozlan

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/OfficialSiteFati

Fatou Gozlan  - Sufi Moon (Single)

Fatou Gozlan
Sufi Moon (Single)
1G Records
2015

Világzene

Fatou Gozlan  - Khamsa Tribe (EP)

Fatou Gozlan
Khamsa Tribe (EP)
1G Records
2015

Világzene

Dalok, lemezek 1

2015. december 15. 13:33

Fatou Gozlan