mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Torres Dani

Torres Dani

Született 1982 február 18.-án magyar édesanya és ecuadori apa gyermekeként, először egy televíziós énekverseny-műsorban tűnt fel egy vibráló egyéni művészként ötvözve két kultúrát és egy újfajta dalszerzői vénát mutatva a közönségnek, melyben a reggae, rock és latin zene stílusjegyei is megtalálhatók.

2005-ben jelent meg első albuma Versus név alatt az egykori bandájával, a Veni Styx-szel. Ezen a korongon olyan sikeres dalok voltak hallhatók, mint az „Europunk”, egy feldolgozott verziója Manu Chao Mr. Bobby-jának és a Latin-amerikai zeneszerző, Piero nagysikerű dala, a Fumemos un Cigarillo. Az album aranylemez lett, majd az év legjobb modern rock albuma kategóriában nyert BRAVO-Otto díjat, és jelölést kapott a Fonogram Díjátadó Gálán is.

Két évvel később, 2007-ben megjelent a második album Revolutio néven szintén a Sony-BMG gondozásában, mely jegyezte a 3 az 1-ben című nagysikerű slágerdalt, mely szerves része volt a Nescafé hasonló nevű produktuma kampányában, illetve a Fegyverem az Adrenalin és a Good Night Joe című klipes dalt, melyeket nagy rotációban játszott a két zenetelevízió, a Viva és az MTV Magyarország. Ez az album is jelölést kapott a legjobb modern rock album kategóriában a 2007-as Fonogram Díjátadó Gálán. Ugyanerről a lemezről a Drivin’ című dal az amerikai internetes dalversenyen, a Song Of The Year-en 2008-ban pedig második helyezést ért el modern rock kategóriában.

Miután a Veni Styx-szel 2007-ben szétváltak útjaik, Torres Dani szerepet vállalt a világhírű Andrew Lloyd Webber darabban, a Macskákban, melyben Dani életre keltette a híres varázsló macskát, Mefisztulészt. Dani folytatólagosan dolgozik tovább ismert session zenészekkel, mint Szula Miklós, Szende Gábor, Tarr Dávid és Heincz Gábor „Biga”. Mindeközben felkérést kapott egy musical megírására olyan neves zenésztől, mint Lepés Gábor, és Peter Noel, aki többek között a Csontfaragó című regény írója, vett részt a forgatókönyv írásában.
2010-ben Dani nevezett a németországi Welcome To Europe, az Európai Bizottság által támogatott és megrendezett dalversenyre a Europe című dalával, amivel
harmadik helyezést ért el, és megjelent az ugyanilyen című válogatáslemezen is.

Producerként és dalszerzőként volt jelen az X-Faktor egyik döntősének, Bagosi Alexandrának bemutatkozó dalában, az Ébredésben, mely meg is jelent a Sony gondozásában, Az Első Dalom válogatáslemezen. 2012-ben tovább folytatta munkáját zenei producerként és főcímdal-szerzőként a SportTV jelenleg (2013) is futó műsorában, a Fiesztában.

Színészként is bontogatta a szárnyait, néhány statisztaszerep után főszerepet kapott Szalay Kriszta (Az ötödik Sally, És a nyolcadik napon...) ifjúsági darabjában, a GRAMP-ben, illetve vendégszereplést vállalt az ismert televíziós szappanoperában, a Jóban-Rosszban-ban is.

Torres Dani művészete nem csak magyar nyelven lát napvilágot, hanem alkot mind angol, mind spanyol nyelven is, egyfajta kulturális ötvözetként a mai kozmopolita világban.

Az előadó honlapja:

www.danitorresofficial.com

www.dalok.hu/torresdani

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/DaniTorresOfficial

Torres Dani  - Zanza (EP)

Torres Dani
Zanza (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Pop

Torres Dani  - Karácsonyi Éj (Single)

Torres Dani
Karácsonyi Éj (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Pop

Torres Dani  - Change (Single)

Torres Dani
Change (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2016

Pop

Torres Dani  - Change

Torres Dani
Change
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2017

Pop

Torres Dani  - Mindenki Valakié (Single)

Torres Dani
Mindenki Valakié (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2018

Pop

Torres Dani  - My Gazelle (Single)

Torres Dani
My Gazelle (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Pop

Torres Dani  - Az Őrült Én Vagyok (Az Őrült) (Feat. Réti Barnabás) (Single)

Torres Dani
Az Őrült Én Vagyok (Az Őrült) (Feat. Réti Barnabás) (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Pop

Dalok, lemezek 1

2015. december 13. 18:19

Torres Dániel