mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
KFT

KFT

A KFT 1981-ben alakult. Előző évben a Fonográf kiegészítő muzsikusaiként együtt turnéztak az NDK-ban. Az alapító tagok: Bornai Tibor, Laár András és Márton András. A Józsefvárosi Pinceklubban kezdtek próbálni, majd koncertezni. Igazi feltűnést a Táncdalfesztiválon keltettek a Bábu vagy című dallal, amelyet színházi, pantomimes elemei tesznek különlegessé.1982-ben Elmúltak az ünnepek címmel mutatta be darabjukat a Szkéné Színház. Ekkorra már rendszeressé váltak a KFT klubestek a Lágymányosi Közösségi Házban. Nemcsak saját produkciókban jeleskedtek, hanem zenét írtak például Koncz Zsuzsának, Mácsai Pálnak, Márton András pedig lefordította és kiadta a Beatles összes szövegét. Koncz Zsuzsával 3 hetet töltöttek Kubában, majd ezt követően áttették székhelyüket az Almássy téri Szabadidőközpontba. 1986 áprilisában Bostonban, szeptemberben Los Angelesben játszott a KFT. 1987-ben ők az elsők, akik egy magánkiadóval, a Szimultán Rt.-vel kötnek szerződést. Két évvel később ismét kiadót váltanak, majd újabb két év elteltével a tetőző változások, a rossz lemezeladási statisztikák miatt a feloszlás mellett dönt a zenekar. 1991-ben 10 éves jubileumi illetve búcsúkoncertjüket tartották. 1996. október 12-én a zsúfolásig telt Budapest Sportcsarnokban Bál az Interneten címmel hetedhét országra szóló koncertet adtak, amelynek során a Dublinban éneklő Hazel O'Connort a KFT élőben kísérte a színpadon.1997. november 27-én ismét koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban.

1999-ben Laár András helyett Mohai Tamás (Faxni, Háború) érkezett az együttesbe. 2000. február 29-én tíz évnyi hallgatás után jelent meg új nagylemezük, az Éljen a szerelem. A Laár nélküli KFT mindössze hét ízben lépett föl. Mohai Tamásnak nem sikerült megtalálnia helyét Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András társaságában. - Náti (Laár András) visszatérését többek közt a két egykori gimnáziumi osztálytárs hajnalba nyúló beszélgetése előzte meg, amelyben korántsem csak a KFT zenekarról esett szó. A végeredmény: Náti visszatért a zenekarba.

2001. október 20-án a budapesti Körcsarnokban koncertezett a KFT. 2001-ben a szakma Bornai Tibort választotta az év szövegírójának és ARTISJUS-díjjal tüntette ki őt. 2002-ben a Sziget Fesztiválon lépett fel a "klasszikus" KFT. 2003. május 11-én egy nemzetközi rádiócsillagászati antenna segítségével a Naprendszeren túl tartják meg a KFT együttes új albumának ősbemutatóját. A felvételekhez a "Valami Amerika" rendezője forgatott speciális videóüzenetet.

A klasszikus felállású KFT együttes csaknem 15 éven át nem készített új lemezt, így a 2003 október közepén megjelent új album, a Higiénikus Ember elkészülte már önmagában is szenzációnak számított. Ezt követően 2006-ban a Nem csupa angyal, 2008-ban pedig a Bábu visszavág című albummal jelentkeztek.
 
A zenekar 2011. december 28-án, a Budapest Arénában ünnepli 30. születésnapját, az Ufóshow koncerttel.

Az előadó honlapja:

www.kft.hu

www.dalok.hu/kft

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/KFTzenekar

KFT - Every Breath You Take (Maxi)

KFT
Every Breath You Take (Maxi)
Szemtanú Bt.
1997

Jazz, Rock

KFT - Édes Élet

KFT
Édes Élet
Szemtanú Bt.
1997

Rock

KFT - Higiénikus Ember

KFT
Higiénikus Ember
Szemtanú Bt.
2003

Rock

KFT - Nem Csupa Angyal

KFT
Nem Csupa Angyal
Szemtanú Bt.
2006

Rock

KFT - A Vonat (Single)

KFT
A Vonat (Single)
Szemtanú Bt.
2013

Rock

KFT - Ufóshow / part2

KFT
Ufóshow / part2
Szemtanú Bt.
2014

Rock

KFT - Ufóshow / part1

KFT
Ufóshow / part1
Szemtanú Bt.
2014

Rock

KFT A Vonat A Vonat (Single) 2013

Az Ufóshow látványa szemkápráztató volt. A közel 50 méter széles vásznakon és Led falakon gyönyörű, fantáziadús animációkat vetített a Kiégő izzók vizuális csoport. Az este egyik csúcspontjaként a zenekar lézerhárfán játszotta el „A vonat” című lírai dalának átiratát. Ez a klip most a Dalok.hu-n debütál.

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 11:40

KFT