mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Laár András

Laár András

1955. augusztus 9-én született Budapesten. Humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.
1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.
2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport gyógyító erejű mantrákat énekelt érte. Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és Földünk gyógyulásáért.
2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.
2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.
2009-ben megjelent első szólólemeze a Tündértantra, melyen szanszkrit, hindi és magyar nyelvű dalok szerepelnek.
2012. elején megjelent 6. könyve, melynek címe: Kiderülés – A derűs élet titka. Októberben a L’art pour l’art Társulattal bemutatták 14. színházi estjüket – a Piroska, a farkast -, az év végén pedig megjelent új szólólemeze, a Tündértantra 2.

2012. december 22-én Bagdi Bella vendégeként 2500 ember előtt lépett fel a Budapest Kongresszusi Központban. Egy szál gitárral a kezében elénekelt néhány spirituális dalt a Tündértantra albumairól, melyeket nagy lelkesedéssel fogadott Bella közönsége.
2013 tavaszán megalapította a Tündértantra Zenekart, melynek műfaját világi szertartás-zenének nevezte el. “Nem pusztán szórakoztatni szeretnénk a hallgatókat, hanem a zene segítségével üdvös, emelkedettebb állapotokba is segíteni őket.”
2013. novemberétől Mi hülyeség, mi nem az?! című nagy sikerű, abszurd önálló műsorával lép fel. Az új estje rendszeresen látható Budapesten, a Cotton Club színpadán és az ország több pontján.
2014. február 28-án a L’art pour l’art Társulattal bemutatták új, A postás, aki megeszi a leveleket című előadásukat, mellyel országosan turnéznak és Budapesten is folyamatosan látható a műsor.

Jelenleg a L’art pour l’art Társulattal, a Tündértantra és KFT zenekarral, illetve önálló abszurd és spirituális-zenés előadásaival lép fel országszerte.

Az előadó honlapja:

laarandras.hu

www.dalok.hu/laarandras

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/laarandras

Laár András - Tündértantra

Laár András
Tündértantra
CLS
2009

Világzene

Laár András - Tündértantra II.

Laár András
Tündértantra II.
CLS
2012

Világzene

Dalok, lemezek 1

2015. június 29. 20:04

Laár András