mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Hangácsi Márton

Hangácsi Márton

Egy csupaszív, bohém dandy. Egy reneszánsz trubadúr. És mindez egy ízig-vérig posztmodern zenész bőrében. Hangácsi Márton a színpadon egyszálgitáros előadóként olyan lazán és könnyedén képes magával ragadni a közönséget, hogy közben egy kicsit mindannyian kapunk abból az örömből és életigenlésből, ami belőle és muzsikájából fakad. Zenész, és azon kevesek egyike, akinek szilárd elhatározása, hogy csak zenei hivatásának éljen.
Marci 1989-ben született Zalaegerszegen. Pályája talán annak a szintetizátornak a megszólaltatásával kezdődött, amelyet kiskamaszként kapott ajándékba édesapjától. Kórusban énekelt, majd Under the Bridge néven szülővárosában alapított zenekart. 2009-ben költözött Budapestre, és bár megfordult zenei műhelyekben (az Etűdben és Kőbányán), de hamar rájött, hogy ezek az iskolák mesterségre ugyan taníthatják, de kreativitást keveset meríthet belőlük.
Azt megtalálta saját magában, és elég bátor volt ahhoz, hogy megállja a helyét az egyik legnehezebb zenei porondon: belevágott az utcazenélésbe. Talán ettől is érezzük, hogy a közönséghez - legyen szó bármilyen közegről - lélektől lélekig szólnak a Hangácsi-dalok, vagy éppen a Marci által feldolgozott más szerzemények. Hiszen az utcán bárkiből lehet közönség, de a zenének meg kell érintenie, hogy valóban azzá válhasson. Mindazonáltal a befektetett idő és munka meghozta gyümölcsét: 2012 júliusában Hangácsi Mártont a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjával ismerték el.
Néhány hónappal ezután jelent meg Front című kislemeze két magyar és egy angol nyelvű saját dallal. Itt már a rá jellemző hangzásvilág is kirajzolódott, főként az indie és a britpop gyökerekből táplálkozva, de az akusztikus gitár mellett gazdagabb hangszereléssel. A kislemezen felbukkanó szerelmes témák közel állnak hozzá, különösen a reménytelen, plátói szerelmek váltak repertoárjának meghatározó részévé.

Marci szóló produkciói mellett az elmúlt néhány esztendőben más zenei frontokon is kipróbálta magát: Hang-Art néven koncertezett már saját formációval, a Medve Balázs Modern Group-ban belekóstolt egy kicsit elektronikusabb hangzásba is, az Overnighters nevű formációban pedig - amely egy hagyományosabb blues-rock irányvonalat képvisel - saját dalok írása volt a cél, a gitáros ötleteire építve.

Mostanság 2014 végén debütáló első albumán dolgozik, ahol új, magyar nyelvű szerzeményei szólalnak meg, több elektronikus zenei elemmel fűszerezve. Eközben több klubban láthatjuk, fellépett a nyári Etyeki Pikniken, a Veszprémfest-en, muzsikál a Művészetek Völgyében és dalai egyre ismerősebben csengenek a kisebb-nagyobb bor- és gasztronómiai fesztiválok látogatói számára is.
Koncertjei mellett aktívan foglalkozik dalszövegírással, külföldi előadók felkérésére is, de arra is jut ideje, hogy ifjú tehetségeket tanítson énekelni és gitározni.

Az előadó honlapja:

hangacsimarton.hu

www.dalok.hu/hangacsimarton

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/hangacsimarton

Hangácsi Márton - One Fine Day (Single)

Hangácsi Márton
One Fine Day (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Pop

Hangácsi Márton - Don't Lose Your Mind (Single)

Hangácsi Márton
Don't Lose Your Mind (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Pop

Hangácsi Márton - Keep Going (Single)

Hangácsi Márton
Keep Going (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Pop

Hangácsi Márton - Other Lovers (EP)

Hangácsi Márton
Other Lovers (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Pop

Hangácsi Márton - Right In Front Of Me (EP)

Hangácsi Márton
Right In Front Of Me (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2016

Pop

Hangácsi Márton - >30

Hangácsi Márton
>30
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Alternatív, Pop

Dalok, lemezek 1

2015. június 07. 16:41

Hangácsi Márton