mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Gourmand

Gourmand

A Gourmand a slam poetryt és a kortárs költészetet egyedülálló módon házasítja jazz/funk/atmoszférikus alapokkal. A kvintettet különböző zenei hátterű, képzett zenészek alkotják, akik a Gourmand olvasztótégelyében találták meg a közös hangot. A szövegekre komponált szerzeményekben a groove-os ütemek találkoznak a jazz harmóniavilágával és a filmzenék atmoszférájával, amelyben helyet kap a hangszeres improvizáció is. A szabad verselést hol kíséri, hol ellenpontozza, ha pedig kell, tovább fűzi a hangszeres játék.
A Gourmand zenei felelősei 2013 elején kezdtek el együtt dolgozni, majd 2013 végén csatlakozott hozzájuk Pion István, 2014-ben pedig Horváth Kristóf (Színész Bob). A zenekar két slammere, vagyis „frontemberei” rendszeres részvevői a magyarországi slam poetry-rendezvényeknek, de ezen felül mindketten alkotnak más-más művészeti ágakban is és társadalmi kérdésekben sem érzéketlenek.
A Gourmand egyre gyakoribb résztvevője a budapesti és vidéki slam eseményeknek, ahol szívesen működnek velük együtt más vendégművészek is. Eddig olyan nevekkel osztották meg a színpadot, mint Busa Pista, Závada Péter (Újonc) és Simon Márton. A zenekar koncertezett többek között a Magyar Nemzeti Színházban, a Költők Szódával című programsorozaton, de számos fesztiválon is fellépett már, (Artplacc Tihany, Budaörs Fesztivál stb.), ahogy a klubkoncertek sem kerülték el a zenekart (Pepita Ofélia, Roham Bár, Rácskert, A38, stb.).
2015 szeptemberében jelent meg első nagylemezük, Mindenevő címmel. Olyan vendégművészek is szerepelnek az albumon, mint Judie Jay, Simon Márton. A Mindenevő lemezbemutató koncert az A38 hajó koncerttermében került megrendezésre, 2015 októberében.
2016 januárjában jelölték őket a Highlight of Hungary versenyen, ahol a 2015-ös év legkreatívabb,legújszerűbb produkciói, produktumai versenyeznek egymással.

Az előadó honlapja:

www.gourmandmusic.hu

www.dalok.hu/gourmand

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/GourmandBand

Gourmand - Mindenevő

Gourmand
Mindenevő
Gold Record
2015

Jazz

Dalok, lemezek 1

2016. április 02. 13:40

Gourmand