mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Honeyball

Honeyball

2005. december végén kezdődött el a második lemez felvétele a Park Platz Studio-ban Bodnár "Bogyó" Péter (ex Hollywoodoo) segítségével. A lemezen közreműködik László M. Miksa (Ladánybene 27), Copy Con (Tigris), az Animal Cannibals, valamint Pál Szabolcs (ex Re-G). A 12 track-et tartalmazó korong - 5 teljen új szerzemény, 5 koncerten már játszott szám, valamint a remix- és karaoke verseny győzteseinek felvétele - zeneileg, szövegileg is kiforrottabb az első albumnál. Az korong kiadását a Trottel Records vállalta, a szerződés 2006 őszén került aláírásra. Az CD karácsonyra kerül az asztalra, vagy a fa alá. Az értékesítés 2006. december 21-én kezdődik, egy rendhagyó bemutató est kapcsán (zenehallgatás, karaoke, kedvezményes album vásárlás, klipvetítések stb.).
Az album elkészülte és megjelenése közötti időszak személyi változásokat is hozott a zenekar életében. Családi és munkahelyi okok miatt sajnos elhagyta a zenekart Szemes Mónika (ének), Illés Tamás (dob) valamint László Gergely (scratch). Az új dobos - Balogh Ádám - 2006 novemberében Bécsben mutatkozott be a zenekarral, nagy sikert aratva. Énekesnő fronton még folyik a keresgélés, Gergő pedig egyelőre űrt hagyott maga után...
A zenekar a kezdetektől ska-punk zenét játszik, reggae elemekkel tarkítva. Ez a stílus hazánkban is egyre népszerűbb, leginkább a fiatalok körében. 2004-ben saját pénzből 6 track-es lemezt készítettek (Nélkülünk Mire Méz?), amit szerzői kiadásban adtak ki. Az album hamar elfogyott, így a zenekar szerződést kötött a CrossRoads Kiadóval, akik vállalták a lemez újranyomását és terjesztését. Ez a kiadás már tartalmazta a Boccaccio című szám Rádió Edit-jét és videoklipjét - melyet az Animal Cannibals tagjai készítettek 2004. novemberében -, valamint egy új számot, melyet Heitekker Dávid: A Misszur Gyémánt című filmjéhez írtak. 2004 óta a zenekar saját domain-nel és önálló tárhellyel is rendelkezik (www.honeyball.hu), melynek látogatottsága havi 4-5.000 egyedi elérés, 4-500.000 találattal és átlagosan 50 GB adatletöltéssel. Az oldalon mindig friss információk, koncertképek, klipek és 1-2 szám érhetőek el.
A Honeyball zenekar tagjai tavaly májusban elkészítették második videóklipjüket, a Lusta Vasárnap című számhoz. Mind a két klipet játsza a magyar Viva, a tagok többször is szerepeltek már az Interaktív című műsorban. A zenekar évek óta koncertezik mind - belföldön (Budapest: Vörös Yuk, A38, Kultiplex, Zöld Pardon, Gödör Klub, Trafó Bár Tangó; vidék: Pécs, Esztergom, Nyírbátor, Százhalombatta; fesztiválok: Sziget Fesztivál, WAN2 Fesztivál, NagySKALand Fesztivál, LB27 Reggae Camp, Székesfehérvári Zenei Napok), - mind külföldön (Bécs (A), Strasbourg (F)).
 
CrossRoads Records sajtóanyag és biográfia 2005.
2004. októberében a Honeyball lemezszerződést kötött a CrossRoads Records kiadóval. Mivel a zenekar tavasszal szerzői kiadásban Nélkülünk Mire Méz? cimmel megjelent EP-je elfogyott, a kiadó vállalta, hogy újragyártja és terjeszti az anyagot. A lemez december 1-étől található meg a boltok polcain. A CD 3 BONUS Track-et is tartalmaz majd: a Boccaccio Rádió Edit verzióját, a A Gyémánt című filmzenét, melyet a zenekar Heitekker Dávid A Misszúr Gyémánt című filmjéhez írt, valamint a Boccaccio videoklipjét.
A Honeyball Boccaccio című nótájára készült videoklip szintén december elejétől látható. A klip rendezői és ötletgazdái a zenekar mellett az Animal Cannibals tagjai voltak.
A Honeyball zenekar 1998-ban alakult Százhalombattán. Az akkor 3 tagú ska-punk banda az elmúlt évben 9 tagúvá nőtte ki magát, komplett fúvósszekcióval, teljes karibi ütőhangszer állománnyal, dj.-vel és egy gyönyörű énekesnővel kiegészülve. A ska-, a punk- és a reggae-zenei elemek vegyítésével egyedülálló színfolt a hazai zenei életben. A zenekar az elmúlt öt évben jeles szereplője a hazai ska-punk színtérnek. Fellépései folyamatosan nyomon követhetőek Budapesten és az ország különböző pontjain, rendezvényeken, fesztiválokon, extém sporteseményeken.

A Honeyball zenéjével és mindig megújuló színpadi show-jával bárhol, bármikor vidám, nyári hangulatot varázsol. A színpadon gyakran tűnnek fel lengén öltözött táncos lányok, minden egyes élő szereplés más és más meglepetést tartogat.

A zenekar dalszövegei leginkább magyar nyelvűek, de emellett helyet kapnak az angol és a jamaica-i patoi nyelven írt szövegek is. A dalok gyakran szólnak a körülmetélés fájdalmairól, rántotthús-szagú, lusta vasárnapokról, GI-JOE katonákról és kacsákkal folytatott nemi aktusokról.

2004. októberében a Honeyball elkészítette A Misszúr Gyémánt című film teljes zenei anyagát. A film főcímdalául szolgáló és a történeten alapuló A Gyémánt című dal videoklipje tavaszra várható. Heitekker Dávid egész estés gengszterparódiája szintén tavasszal kerül majd a mozikba, majd megjelenik DVD-n is.

A Honeyball 2004 őszén az Animal Cannibals két agyament tagjának rendezésében videoklipet forgatott a Boccaccio című számra.

Megannyi válogatás lemez és cd-melléklet után, a zenekar első igazi EP-je Nélkülünk Mire Méz? cimmel 2004. május elsején jelent meg szerzői kiadásban. A lemez váratlan sikert aratott és hamar elfogyott, ezért 2004 októberében a CrossRoads Records úgy döntött, hogy lemezszerződést köt a zenekarral, újból kiadja és terjeszti a Honeyball Nélkülünk Mire Méz? címü lemezét. A télen megjelenő lemez 3 BONUS Track-et is tartalmaz majd: a Boccaccio Rádió Edit verzióját, a A Gyémánt című filmzenét valamint az új videoklipet.
 
A zenekar története
Az őskor...
A Honeyball zenekar "mint olyan", 1998 nyarán alakult, bár ezt megelőzte jó néhány kezdetleges próbálkozás. Norbi és Tomi hosszú éveken keresztül játszottak egy brigádban egészen más stílusban (ez '93 és '96 közé tehető), továbbá Balázs '96-ban - igaz csak project szinten -, de összeállt Norbival egy iskolai Ki-Mit-Tud?-ra, akkor már punk zenével.
Ezt követte, hogy '97-ben megszületett a Honeyball első csírája (Mérges Norbert, Keimer Balázs, Kaposvári József), és HC-punktól volt zajos a garázs (ami '93-tól napjainkig folyamatosan nagy örömöt nyújt a Hága László utca kultúrára éhes lakóinak és a garázssor többi bérlőjének).
Változások...
Ez a formáció nem bizonyult megfelelőnek, és igazából a zenei irányzat sem, ezért pár hónap pihenő után 1998 nyarán egy új dobossal (Czanka Öcsi) létrejött a ma is jól ismert Honeyball-style. Ekkor már a ska-punk volt a meghatározó zenei irányzat, ami a ami napig jellemző.
Az igazi előrelépést azonban az jelentette, amikor 2000 első napjaiban Tomasz lépett a zenekarba. Az Ő segítségével jutottunk el oda, hogy elkészíthettünk egy demót 2000 őszén. Sajnos sok minden nehezítette a zenekar munkáját (katonaság, érettségi, vizsgák, Norbi Londonban élt fél évig nyelvtanulás céljából, Tomasz az államvizsgára készült, meg Kínába ment, Balázs pedig 3 műszakban robotolt és robotolt és robotolt...), ezért igen nagy feladatnak bizonyul átütő sikert elérni, ami egyébként a zenekar küldetése.
De eljön a mi időnk is...

El is jött a mi időnk. A tavasz nem csak új bimbókat és élénk színeket hozott, hanem egy óriási előrelépést is a zenekar életében. Végre állandósítani tudtuk Mónit (ének), aztán hamarosan Gergő is csatlakozott hozzánk (szkreccs). Az emberek néhol kétkedve fogadták az új felállást, sőt még felfogni sem sikerült, amikor ismét három taggal bővültünk Dia (szaxofon), Levi (trombita) és Viktor (trombita) személyében. Aztán végre sikerült Petit (ütőshangszerek) is elcsábítani.
Szerettük volna megszerezni Bono Vox-ot, a híres angol U2 zenekar énekesét is, bízván abban, hogy az ő közreműködésével a klubtulajdonosok majd sokkal többet fizetnek egy Honeyball koncertért és akkor mindannyian vehetünk magunknak egy autót meg egy csomó drága holmit. De Bono sajnos nagyon elfoglalt és messze is lakik Százhalombattától, ígyhát marad a 9 fő. Aki esetleg tudja Tom Jones, a szintén nagyon híres amerikai énekes telefonszámát, legyen szíves ossza meg velünk egy a honeyball@honeyball.hu címre küldött levélben. Köszönjük!
 

Az előadó honlapja:

www.honeyball.hu

www.dalok.hu/honeyball

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/a.legendas.honeyball

Honeyball - Nélkülünk Mire Méz?

Honeyball
Nélkülünk Mire Méz?
Budapest Vinyl
2004

Reggae

Honeyball - Az Univerzum Legnagyobb Hősei

Honeyball
Az Univerzum Legnagyobb Hősei
Trottel Records
2006

Reggae

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:32

Honeyball