mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Mujahid Zoli

Mujahid Zoli

Pakisztánban született, édesapja Iqbal Mujahid pakisztáni, édesanyja Somogyi Klára. Testvérei: Tamás (Altamash), Attila és Aneela.
Zoltán már ötéves korában indiai zenét tanult szülővárosában, pár évvel később már eredményes helyezéseket ért el az ottani tehetségkutató versenyeken. Tizenegy éves volt mikor édesanyjával, két öccsével és húgával Budapestre költöztek, itt tanult meg magyarul is.
Általános iskolai tanulmányaival párhuzamosan a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában komolyzenei zongorát tanult. 1995-től az iskolájában létrehozott Petőfi Musical Stúdió egyik alapító tagjaként főszerepet játszott először a Mária evangéliumában, majd a Padlás, a Dzsungel könyve és a Dr. Hertz c. darabokban. A dzsesszénekkel tizenhét évesen kezdett komolyabban foglalkozni, Kósa Zsuzsa tanárnőnél. 2000-ben érettségizett a Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában, majd felvették a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Konzervatóriumba, ahol 2003-ban fejezte be tanulmányait. Ezután sikeres felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakára, ahol 2008-ban diplomázott.
2003-ban a Megasztár első szériájában tűnt fel, a döntőig jutott. Jelenleg éneket tanít egy zeneiskolában és mellette új nagylemezén is dolgozik.
Homoszexualitását 2012 augusztusában nyilvánosan is felvállalta.
2014 decemberében az énekes bekerült A Dal eurovíziós nemzeti dalválasztó show 2015-ös elődöntőjébe Beside You című dalával.

Az előadó honlapja:

www.facebook.com/MujahidZoli

www.dalok.hu/mujahidzoli

Az előadó Facebook oldala:

Mujahid Zoli - Beside You (Single)

Mujahid Zoli
Beside You (Single)
SMP
2014

Pop

Mujahid Zoli - Érted (Single)

Mujahid Zoli
Érted (Single)
SMP
2015

Pop

Dalok, lemezek 1

2015. január 02. 15:47

Mujahid Zoli