mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Fekete Sereg

Fekete Sereg

A zenekar 1995-ben alakult, de a tényleges működésüket ők maguk is az első koncertjüktől, azaz 1996 májusától számítják. A csapat a „Will ’o The Wisp” tagjaiból alakult. A zenekar munkássága a kezdetektől tudatosan kialakított középkori koncepcióra épül. Ami kezdetben problémát okozott, az a basszusgitárosi poszt betöltése volt. Eleinte Batthyányi Péter, a jelenleg a Messengerben zenélő bárd dolgozott velük, majd csatlakozott a csapathoz Sándor Tamás, akivel már az első albumot is sikerült rögzíteni. Az Első hadjárat tehát 1999-ben készült el.
 
Az album sikere akkor is figyelemre méltó, ha nem vesszük figyelembe azt az egyáltalán nem elhanyagolható tényt, hogy szerzői kiadásként, önerőből jelentették meg, bár az országos terjesztést már a Hammer Records végezte. Mindezt számos fellépés, fesztiválok, és turnék követték, s a rajongótáboruk is folyamatosan növekedett. 2001-ben újabb korongot jelentetett meg a csapat Halott vidék, mit jártam címmel. Ezt egy országos turné követte az Akela társaságában, emellett pedig számos külföldi zenekar vendégeként is felléphettek – pl. Rage, Edguy. Időközben saját fellépéseik színvonala is javult, mind a hangzást, mind pedig a zene minőségének tekintetében. A második korong is megmaradt a történelmi vonalnál, s mint eddig mindig: mellőzte a trágár szavakat és kifejezéseket. 2003-ban újra stúdiózás következett, melynek eredményeként elkészült a Végvéri őrtűzek címet viselő albumuk. Ezen albumot Ledniczky Árpád dobolta végig, az állandó dobos, Bodnár Rudolf ideiglenes távolléte miatt. Időközben elkészült az első videoklip is a Megöl a tél c. számhoz. Az állandó dobos visszatért, a basszusgitárosi poszton azonban csere történt, s azóta Törőcsik Tibor tölti be a basszer szerepét.
Azóta változatlan felállással dolgozik a zenekar, s az új album is a hagyományos vonalon mozog, semmi móka és kacagás, ellenben száz százalékos középkori feeling, dallamos szólókkal vegyítve a masszív és harcos témákat. Nincs hát megállás, ahogyan a csatában sem, így a Fekete Sereg is menetel előre a tőlük már megszokott, s egyre stabilabb, gördülékenyebb úton.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/feketesereg

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/FeketeSeregZenekar

Fekete Sereg - Első Hadjárat

Fekete Sereg
Első Hadjárat
NAIL Records
1999

Metal

Fekete Sereg - Halott Vidék, Mit Jártam

Fekete Sereg
Halott Vidék, Mit Jártam
NAIL Records
2001

Metal

Fekete Sereg - Gyújts Sötétséget!

Fekete Sereg
Gyújts Sötétséget!
NAIL Records
2006

Metal

Fekete Sereg - Végvári Őrtüzek

Fekete Sereg
Végvári Őrtüzek
NAIL Records
2006

Metal

Fekete Sereg - Ősi Dal, Ősi Szó

Fekete Sereg
Ősi Dal, Ősi Szó
NAIL Records
2009

Metal

Fekete Sereg - Hollók Földjén

Fekete Sereg
Hollók Földjén
NAIL Records
2016

Metal

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 16:20

Fekete Sereg