mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Blind Myself

Blind Myself

A New York-ot is megjárt Blind Myself zenekar 2008 áprilisában jelenteti meg harmadik albumát. A Worst-Case Scenario egy rendkívül érett és változatos modern metal anyag, melynek súlyához, mondanivalójához fogható lemezt a nemzetközi zenei piacon is keveset találni. A Blind Myself zenekar 1994-ben alakult Budapesten. Az első pár évben a csapat két demót rögzített, és jó pár kisebb koncerten vett részt. Az 1997-es első Szigetes fellépésüket követően, első komolyabb anyagukat 1998-ban adták ki „Horrified by the Sun” (Szerzői kiadás / CrossRoads Rec.) néven, EP formátumban. A címadó dalra készített videoklip meghozta számukra az országos népszerűséget. Az EP kiadása után több magyarországi turnén vettek részt, többek között a FreshFabrik társaságában, ezt vidéki fesztivál fellépések követték, valamint két újabb Diákszigetes koncert (Z+ sátor) 1998-ban és 1999-ben. A zenekar ezen kívül két komolyabb fesztivált is szervezett Blind Revolution Fest néven. Az első teljes lemezanyagukat a HSB stúdióban rögzítették, és 1999 novemberében a Warner Music Hungary / 1G Records jelentette meg. A „Heaven’t” című lemezről választott „Kain” c. számra készítették második videójukat, melyet a mai napig játszanak a zenei csatornák (VIVA, stb.). A lemezmegjelenést egy önálló hazai turné követte, majd a zenekar felkérést kapott Téglás Zoltántól, az amerikai, Ignite nevű csapat frontemberétől, hogy a Blind Myself legyen az Egyesült Államokbeli turnéjuk nyitózenekara. 2000 májusában az egész zenekar a tengerentúlra költözött. Az első koncertjük San Francisco-ban volt, amit 17 állomás követett egészen Philadelphia-ig. A csapat a turné végén úgy határozott, hogy tapasztalatszerzés céljából marad, és letelepedett Brooklyn-ban. Az ott tartózkodás három éve alatt rengeteget koncerteztek New York-ban és környékén pl. a hírneves CBGB’s klubban, ahonnan pl. a Guns and Roses és a Ramones zenekarok is indultak. Részt vettek a Gainsville-i hardcore fesztiválon is Floridában.
Ez idő alatt a Blind Myself kétszer is hazajött. Egyszer egy rövidebb időre, amikor két önálló koncertet adtak, majd egy évvel később, hogy felvegyék második albumukat. A lemezt rekordidő alatt rögzítették és jelentették meg a 1G Records segítségével. Az anyag „Product of Our Imagination” névre hallgat és 2002 júniusában jelent meg. Ezt követően ismét koncertek következtek, ezúttal itthon. Sok más mellett játszottak az amerikai Slayer zenekar előtt a Petőfi Csarnok szabad terén megrendezett Summer Rocks fesztiválon. Az év végén, szeptemberben utaztak vissza az Egyesült Államokba

2003 januárjában jelent meg a Brutal Comp. No.1. válogatáslemez, melyet a McGathy Promotions manhattan-i rádió promociós cég adott ki, és amelyet 500 College rádióállomás játszott két hónapon keresztül. A zenekar márciusban költözött haza, játszott majdnem az összes nyári fesztiválon (Hegyalja, Mezőtúr, Sziget Hammer World sátor. stb.), valamint sok önálló koncertet is adott. Első európai turnéjuk szeptemberben volt az amerikai Majority Rule társaságában. A Blind Myself új albuma Worst-Case Scenario címmel jelenik meg Április közepén az Edge Records gondozásában.

Az előadó honlapja:

www.blindmyself.com

www.dalok.hu/blindmyself

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/blindmyself

Blind Myself - Heaven't

Blind Myself
Heaven't
1G Records
1999

Metal, Rock

Blind Myself - Product Of Our Imagination

Blind Myself
Product Of Our Imagination
1G Records
2002

Metal, Rock

Blind Myself - Worst-Case Scenario

Blind Myself
Worst-Case Scenario
EDGE Records
2004

Metal

Blind Myself - Ancient Scream Therapy

Blind Myself
Ancient Scream Therapy
EDGE Records
2006

Metal

Blind Myself - Budapest, 7 Fok, Eső

Blind Myself
Budapest, 7 Fok, Eső
EDGE Records
2008

Metal, Rock

Blind Myself - Szumma / part2

Blind Myself
Szumma / part2
EDGE Records
2011

Metal, Rock

Blind Myself - Szumma / part1

Blind Myself
Szumma / part1
EDGE Records
2011

Metal, Rock

Blind Myself - Négyszögöl

Blind Myself
Négyszögöl
Magneoton
2014

Metal

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 15:14

Blind Myself