mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Muri Enikő

Muri Enikő

Enikő tinédzserkorában a VIVA karaokeműsorában, a Shibuyában tűnt fel, amit meg is nyert. Később eltűnt a köztudatból, egészen 2010-ig, amikor jelentkezett az X-Faktorba. Már a válogatón lenyűgözte a zsűritagokat és a közönséget, de mégsem került be az élő műsorba. Ekkor csalódottságában eldöntötte, felhagy énekesi pályafutásával, de meggondolta magát, és 2011-ben újra feltűnt. Nagy Feró mentoráltjaként második helyezett lett.
A műsor után megjelent Az első X albuma, amely a versenyben elhangzott dalokat tartalmazza. A MAHASZ albumeladási lista második helyéig jutott.
A 2011-es X-faktor végezetével Szirtes Tamás úr, a Madách színház igazgatója, felkérte az ifjú tehetséget, játssza el új színdarabjában, az Én József Attilában, Attila szerelmét Vágó Mártát. Enikő örömmel vállalta a felkérést, hiszen vágyai között a színészkedés is szerepelt. 2012 májusában végzett Gór Nagy Mária színitanodájában, melynek köszönhetően hivatalosan is színésznő tanonc lett. Még ez év nyarán kiutazott Amerikába volt kedveséhez, hogy egy kis időt újra együtt töltsenek és meg tudjanak beszélni pár dolgot. Miután az énekesnő visszatért, augusztus 27.-én megjelent első önálló albuma, melynek neve (apukája ötletéhez hűen) Enciklopédia lett. Közreműködött Dolhai Attila Ragyogás című albumában. 2013.-ban hatalmas megtiszteltetés érte, hiszen a Ghost nevezetű híres színdarab egyik fő szereplőnője lehetett, majd megjelent új dala is, a Maradj még.

 

Az előadó honlapja:

www.murieniko.hu

www.dalok.hu/murieniko

Az előadó Facebook oldala:

Muri Enikő - Maradj Még (Single)

Muri Enikő
Maradj Még (Single)
HungaroSound
2013

Pop

Muri Enikő - Velem Ma Éjjel (Single)

Muri Enikő
Velem Ma Éjjel (Single)
Gold Record
2015

Pop

Muri Enikő - Gömbölyű (Single)

Muri Enikő
Gömbölyű (Single)
Gold Record
2015

Pop

Dalok, lemezek 1

2014. február 27. 12:01

Muri Enikő