mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
S.N.O.T.

S.N.O.T.

A zenekar 1996 nyarán alakult Kőszegen, eredetileg SNOT néven.

A zenekart Czeglédi Tamás, (ex-Extreme Deformity, ex-Alaxis Machine, ex-Animosity) ének, basszusgitár és Háni Szabolcs (ex-Alaxis Machine, ex-Animosity) gitár, ének és Horváth Tamás alapították, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy olyan bandát hozzanak össze melyre jellemzőek az erős gitárok, húzós ütemek, erőteljes, torzított ének, a lehangoló és ipari szintetizátorhangok, melynek így egyben letargikus hangulata van.

1996 őszén a SNOT stúdióba vonult és felvette első demóját FÉLEK címmel amely 8 számot tartalmazott. FÉLEK demo szerzői kiadásban jelent meg, és kedvező fogadtatásra lelt mind a közönség, mind a szakma körében. Közben zajlottak a koncertek nagy sikerrel!

1997 tavaszán a banda belecsöppent a STRONG DEFORMITY 35 állomásos mega turnéjába amely érintette Ausztriát is. A körút nyár elejéig tartott, aztán következett az összes nyári fesztiválon (SZiget, Mezőtúr...)való szereplés.

1997 őszén a SNOT megváltoztatta a nevét, mivel ekkor már létezett egy banda Amerikában ilyen néven. A zenekar rövidítésként használta tovább a nevét:

S.N.O.T. - Separated Notions Operate the Torture

1997 őszének második felében rögzítették a 2. demót Deepspace Christ címmel amely szerzői kiadásban jelent meg. A hanganyag 4 angol nyelvű számot tartalmazott. Ismét rengeteg koncert következett. Ekkor már nagyon nagy érdeklődés követte a trió munkásságát. A zenei szaklapok rendszeresen foglalkoztak a bandával.

1998 márciusában a S.N.O.T. lemezszerződést írt alá a KO records-al. A lemez nyáron került rögzítésre Activate címmel és októberben jelent meg. A lemezen vendégszerepelt Farkas Zoltán az EKTOMORF énekese két szám erejéig. Rengeteg koncert következett, többek között az EKROMORF-al egy kisebb körút. Készült egy videoklipp is az Anatómia című szerzeményre, amelyet többször játszottak az akkori zenei csatornák. A nyári fesztiválok sem maradtak el.

1999 elején Háni Szabolcs gitáros kiszállt a S.N.O.T.-ból, helyére egy rövid időre Scheer MAX Viktor szállt be. Ő hangmérnöke és producere volt a Deepspace Christ demónak és az Activate lemeznek.

2000 januárjában betörtek a zenekar próbatermébe és egy időre szünet következett...

2010 januárjában a 3 alapítótag úgy gondolta, hogy egy évtized elteltével mgpróbálkoznak régi dalaik remixelésével és átdolgozásával a mai hangzásnak megfelelően.

 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/snot

Az előadó Facebook oldala:

S.N.O.T. - Activate

S.N.O.T.
Activate
ko records
1998

Rock

Dalok, lemezek 1

2013. december 04. 13:45

S.N.O.T.