mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Lotfi Begi

Lotfi Begi

Együttműködött az életében a zene és az újságírás. Párhuzamosan csinálta a két dolgot, de végül a zene győzedelmeskedett. Lotfi Behnam - a Compact Disco egyik tagja.

„Egész kis koromban eldöntöttem, hogy én valamilyen úton-módon zenével, a zenei életben akarok érvényesülni, így két oldalról támadtam. Az egyik a zenélés volt, a másik része, minden ami a zenéhez kapcsolódik; az iskolarádió és az iskolaújság. Ez aztán a későbbiekben is megmaradt, hisz voltak cikkeim, amik megjelentek a városi újságban. Habár rövid ideig is, egy elektronikus zenei magazinnak a főszerkesztője voltam. Úgyhogy nekem az újságírás mindig a szívem csücske volt. Mindig is keresztezte az utamat az újságírás és a média.
Kétszer jelentkeztem, és kétszer fel is vettek a Kodolányira, kommunikáció- és gazdálkodás tanra, de aztán ott mindig a zene győzedelmeskedett. Ki tudja, ha 50-60 évesen nem akarok majd a színpadon állni, lehet megint visszakanyarodok ebbe az irányba.
Tíz évig DJ-ként bejártam majdnem minden pontját az országnak, sőt a zenémmel eljutottam Japánba, Londonba és Hollandiába is, tehát külföldön is voltak fellépéseim. Viszont egy idő után meguntam azt a közeget, azt amit csináltam és úgy éreztem, hogy én ennél picit többre vágyom. A többi véletlenek sorozata volt. Megláttam a Csabit, azt hiszem valamelyik AKTÍV-ban láttam egy koncertbeszámolót a Csabiék akkori zenekaráról, a Megasztár kapcsán. Előtte voltam egy Seal koncerten, ami egy akusztikus koncert volt. Teljesen csalódott voltam, hogy az egyik kedvenc dalomat, a Killert egy szál gitárral és erősítők nélkül adták elő, és durcásan a második szám után eljöttem a koncertről. Az volt a fejemben, hogy ezt a számot én most feldolgozom, amilyenné én szeretném, és rá egy hétre láttam a Csabit a tévében ezt énekelni. Ezután megkerestem a Csabit, megcsináltuk ezt a dalt, neki is tetszett ez a felfogás, és aztán abba maradtunk, hogy majd egyszer megkeressük egymást. Eltelt két év, és a Csabi akkor felhívott, hogy szerinte most jött el az idő, hogy megkeressük egymást, és megpróbáljuk, a többi viszont már történelem. Onnantól kezdve már Compact Disco.”
Lotfi Begi

 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/lotfibegi

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/lotfibegi

Lotfi Begi - Dédapám (Feat. Skorpió) (Single)

Lotfi Begi
Dédapám (Feat. Skorpió) (Single)
Elephant House
2013

Elektronikus

Lotfi Begi - Remixek (EP)

Lotfi Begi
Remixek (EP)
Elephant House
2013

Elektronikus

Lotfi Begi - Remixek

Lotfi Begi
Remixek
Elephant House
2013

Elektronikus

Lotfi Begi - Friends (Feat. Irie Maffia) (Single)

Lotfi Begi
Friends (Feat. Irie Maffia) (Single)
Magneoton
2019

Elektronikus, Pop

Dalok, lemezek 1

2013. november 27. 15:11

Lotfi Begi