mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Ágoston Kártett

Ágoston Kártett

Ágoston Béla, aki főleg dudán, klarinéton és furulyákon játszik, a magyarországi avantgárd zene egyik mindig friss, fiatalos stílusú figurája, a jazz és a magyar népzenei hagyomány közös útját keresve - és találva - alakítja ki egyedi, sok humortól is tarka stílusvilágát.


Az elsősorban a Dél-alföldi Szaxofonegyüttesből ismert, de egyebek közt például a Kispál és a Borz-lemezeken is rendszeresen közreműködő Ágoston Béla fejéből valamikor 2000 tájékán pattant ki a gondolat: talán érdemes lenne a legnépszerűbb pécsi zenekar dalait másféle formában újrafogalmazni.
A gondolatot tett követte: Ágoston és együttese még azon esztendő decemberében bemutatta (épp Kispálék elő zenekaraként) a dzsessz területére kalandozó, fantáziadús instrumentális feldolgozásait.

"22 évesen találkoztam és zenéltem velük Pécsett.31 évesen részt vehettem a 10 éves szülinapi turnén. Aztán 36 évesen készítettem egy dupla feldolgozáslemezta számaikból, MELES MELES címmel.
Még 10 évet kellett várnom ,hogy egy érdekes csillagállás segítsen létrehozni az újabb KISPÁL ÉS A BORZ feldolgozásokat. 2012 decemberében megalakult az Ágoston Kártett, melyben mindenki bika, hm... 2013 elején Kóró Ági kolléganőmtől megtudtam Kispál nap lesz Orfűn. Ezek voltak a motivációk. Keményen dolgoztunk a próbateremben – a Zubollyal sem próbáltunk ennyit – és éreztük érdemes, mert ma már nem lehet lemezt kiadni. Köszi, Srácok!"

Ágoston Béla – zeneközelítő


ÁGOSTON KÁRTETT:

ÁGOSTON BÉLA –ALTSZAXOFON, STEEL DRUM
MÓSER ÁDÁM – HARMONIKA
AJTAI PÉTER – BŐGŐ
SZEGŐ DÁVID – DOB

Közreműködik:
ÁGOSTON PÉTER – ÉNEK
 

 

 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/agostonkartett

Az előadó Facebook oldala:

Ágoston Kártett - Borzology

Ágoston Kártett
Borzology
Hunnia Records & Film Production
2017

Jazz, Világzene

Dalok, lemezek 1

2017. február 27. 12:15

Ágoston Kártett