mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
László Attila Band

László Attila Band

A magyar jazz élvonalbeli muzsikusaiból alakult együttes olyan világhírű művészekkel játszott együtt mint Randy Brecker és Tommy Campbell. Zenéjükkel kapcsolatban legszívesebben az "organikus jazz" kifejezést használják.

"Szeretem az olyan helyeket, ahol az emberek nem felcserélhetők. Szeretem az olyan zenét, amiről az jut eszembe, hogy az élet szép. Ezért jó együtt játszani ezzel a zenekarral."
László Attila
 
A sors jóvoltából több mint tíz éve ismerem László Attilát, és az is megadatott, hogy gyakran együtt játszhattam vele. Mégis, a mai napig újabb és újabb vonásokat fedezek fel a játékában, olyannyira, hogy már meg sem próbálok kiigazodni rajta, inkább csak "készenlétbe" helyezem magam, s úgy várom a fordulatait. Amikor együtt játszunk, tudom, hogy megmarad bennem a zenéje - és ez mindig így történik. Ahogy Attila egyik darabjának a címe is mondja: testvérek lettünk.
 
A társairól is hasonlóan jó véleményem van.

Kálmán igen tehetséges zongorista, képes bármilyen irányba elmozdulni. Soha nem tudom, mire számíthatok tőle, de mindig feldobja a zenét váratlan ötleteivel. Kornél egyedülálló ütős a maga műfajában, rá igazán nehéz szavakat találni – egy két lábon járó ritmusszekció. Béla, a basszusgitáros pedig olyan biztosan tartja kézben a fonalat, hogy az egész társaságot képes felszabadítani. Péterről egy workshop során is kiderült számomra, milyen kivételes dobos. És persze ő volt az első, aki beavatott: hogyan kell játszani Attila zenéjét, miközben a doboláshoz is olyan ötleteket adott, melyeket a mai napig alkalmazok.

Az első perctől kezdve kitűnően kijöttünk egymással, az együttes rendkívül összeszokottan játszik, így hát végig olyan érzésem volt, mintha egy családdal zenélnék. Hiszen nincs „jó zene” „jó emberek” nélkül, és ők tényleg a legjobbak!
Tommy Campbell
 
 

Az előadó honlapja:

www.laszloattila.com

www.dalok.hu/laszloattilaband

Az előadó Facebook oldala:

László Attila Band - Smart Kid

László Attila Band
Smart Kid
BMC Records
1999

Jazz

László Attila Band - Once Upon A Time

László Attila Band
Once Upon A Time
BMC Records
2002

Jazz

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 13:11

László Attila Band