mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Kilian

Kilian

Egy kelta legenda szerint egyszer húsvéthétfőn négy gyerek tűnt el a rengetegben. A fiúk fagyöngyért mentek az erdőbe, hogy a Szent Kiliannak szentelt templom oltárát díszítsék vele. A négy gyermeket sohasem találták meg... A KILIAN zenekar az ő mítoszukat eleveníti fel. Zenéjükben keveredik a stoner, a grunge, a pszichedelia, és a magyar nyelvű saját dalok mellett néha feltűnnek Pearl Jam, Godsmack és Down feldolgozások is. A csapatot a Nils ex-gitárosa, Jacsó Miklós gründolta össze. Négyszámos bemutatkozó kislemezük, a "Bohém erdő" 2011 novemberében látott napvilágot. A vadon hangulatát idéző dallamokat tökéletesen egészíti ki az énekes acélos hangja. Miközben folyamatosan új dalokon dolgoznak, a nyugtalan atmoszférájú címadó számból hamarosan videó klip is készül. A forgatás helyszínéül egy éppen olyan erdőséget szemeltek ki, amilyenben a fiúk annak idején elvesztek. A legenda folytatódik...

Tavaly év végén jelent meg a KILIAN zenekar első, „Bohém erdő” című kislemeze, melyet aztán a címadó dalhoz készült, videoklip és novella is követett. Az azóta eltelt időszakban a csapat koncertezett az Óriás-al, a Hollywoodoo-val, az olasz Zippo-val, az Apey and the Pea-vel, stb., majd a nyár végén nekiláttak második EP-jük munkálataihoz, melyhez sikerült megtalálniuk a megfelelő helyet és hangmérnököt. A felvételek Szabó „Lacc”-nál készültek a Tonitrus stúdióban.

Az „Anyacsavar” című EP egy sokkal kiforrottabb, tudatosabb anyag lett elődjénél, de egyben annak folytatása is. A tervek szerint egy harmadik kislemezzel fog triológiává érni az a történet, melynek mostani állomásán főleg a nők, az anya, szerelmek, eltávolodás és visszavágyódás játszák a főszerepet. A borító belsejébe is egy ehhez kapcsolódó Petőfi Sándor idézet került: „A lyányi szív csalárd folyó csak, Amelybe sugáraikat veték az égi csillagok.. ki ott mennyet keres elnyelik a habok”. De senki ne gondolja, hogy egy nyálas, csöpögős anyagról van szó. Kemény gitárriffek, húzós groove-ok, dübörgő basszusok és változatos énektémák, magyar szövegekkel. A zene és szöveg kapcsolatáról, szerepéről a csapat így nyilatkozott: „egyenrangúak, külön utakon is haladnak, de aztán mégis keresztezik egymást.”

A csapat nem állt meg azzal, hogy kész vannak a dalok, a lemezhez kötődő novellát is megjelentettek és borítótervezést is házon belül oldották meg.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/kilian

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/kilianband

Kilian - Bohém Erdő EP

Kilian
Bohém Erdő EP
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2011

Metal, Rock

Kilian - Anyacsavar

Kilian
Anyacsavar
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2012

Metal, Rock

Dalok, lemezek 1

2013. június 17. 14:13

Kilian