mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Lackfi János És A Sajtkukacz Zenekar

Lackfi János És A Sajtkukacz Zenekar

Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós. Eredeti nevén Oláh János. Szülei Mezey Katalin és Oláh János. Hogy apjával össze ne tévesszék, publikálása kezdetekor a Lackfi nevet vette fel.
Első publikációja 1987-ben jelent meg (ekkor a Táncsics Mihály Gimnázium diákja). Az ELTE BTK magyar–francia szakán szerzett diplomát 1996-ban, majd az ELTE-n a Magyar Irodalomtörténet tanszéken doktorált. 1994-ben a JPTE Francia Tanszékén tartott kurzust a belga irodalomról. 1999 óta a Nagyvilág című folyóirat, 2000-től a Dokk.hu internetes folyóirat szerkesztője. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszékének adjunktusa (1996-tól), a Kreatív Írás program egyik vezető oktatója Vörös István mellett. A Magyar Írószövetség és a JAK tagja, valamint a Magyar PEN Club titkára.
Fényképei a Kalligram, a Kortárs és a Liget című folyóiratokban jelentek meg. Párok című első önálló kiállításaKaposvárott, Piliscsabán, majd Budapesten, az Írószövetség Klubjában volt látható.
Öt gyermek apja. Kedvelt költői Kosztolányi Dezső és Weöres Sándor.

A Sajtkukacz zenekar alapvető célja bemutatni az akusztikus élő zene varázslatos világát, a zenehallgatás, vagy éppen a gyerekek bevonásával történő közös muzsikálás örömét. A viszonylag egyszerű hangszerelés, könnyed fülbemászó dallamvilág mind azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek könnyen, játékos formában értsék, lássák, hogy milyen nagyon fontos a zene az ember életében.
A Sajtkukacz nyitott zenekar, alapvetően kéttagú (Hedda és Gyuri), de daltól, rendezvénytől függően zenész barátok játszanak velük (Barna Zoltán (Csibi) - dobok - a Bojtorján volt dobosa, Szőke Mátyás - mandolin - a Poa Pratensis Bluegrass zenekar tagja, Becze Gábor - nagybőgő - a Kaláka együttes tagja (közreműködik a lemezen), Cs. Farkas Kata - oboa, Dara Vilmos (ritmushangszerek).


 

Az előadó honlapja:

www.lackfi-janos.hu

www.dalok.hu/lackfijanosesasajtkukaczzenekar

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/lackfi

Lackfi János És A Sajtkukacz Zenekar  - Radírmocsok / part2

Lackfi János És A Sajtkukacz Zenekar
Radírmocsok / part2
Gryllus
2010

Énekelt vers, Gyerek, Vers / Hangoskönyv

Lackfi János És A Sajtkukacz Zenekar  - Radírmocsok / part1

Lackfi János És A Sajtkukacz Zenekar
Radírmocsok / part1
Gryllus
2010

Énekelt vers, Gyerek, Vers / Hangoskönyv

Dalok, lemezek 1

2013. március 08. 16:43

Sajtkukacz Zenekar