mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Lugosi Band

Lugosi Band

A Lugosi zenekar több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező művészekből, a legkiválóbb budapesti cigányzenészekből 1995-ben alakult. Azóta sikereinek köszönhetően a legkeresettebb vezető zenekarok között tartja számon a szakma és a közönség egyaránt. A zenekar hattagú de igény esetén ez a létszám változtatható. Rangos rendezvények, gálaestek méltán népszerű és közkedvelt közreműködője. Ahol a Lugosi Zenekar van a színpadon ott biztosra vehető a rendezvény zenei sikere! Repertoárjuk rendkívül színes és gazdag, több zenei műfaj ízléses válogatása. A zenekar műsorán a rendezvény jellegétől függően egyaránt hallhatók a cigányzene, filmzene, az operett és a klasszikus zeneirodalom legsikeresebb művei. Ezen kívül nagy figyelmet szentelnek a virtuóz hangszeres (klarinét, tárogató és cimbalom) szóló darabok elhangzásának is. A hagyományos Magyar cigányzenén és népzenén kívül hű tolmácsolói Brahms, Kodály, Bartók, Liszt, műveinek. Az együttes legfontosabb célkitűzése a szórakoztatáson túl a szakmai igényesség, amely egyúttal a zenekar kifinomult hangzásvilágát is jellemzi. Fellépéseinek száma már meghaladja az évi 200-at. A zenekar alapítója és művészeti vezetője, Lugosi Tibor Nívódíjas klarinét és tárogatós előadóművész a Magyar Rádió és Televízió szólistája, vezető prímása ifj.Lugosi Tibor a Kárpát-medencei prímásverseny győztese. A zenekar "végigmuzsikálta a világot". Fővárosok, városok hangversenytermei, híres mulatók, éttermek, luxus hajók, és kaszinók közönsége tapsolhatott művészetüknek. Utazásaik főbb állomásai: Bankok, Bécs, Helsinki, London, Miami, New Delhi, New York, Stockholm, Tel-Aviv, Tokyo. Magyarországon is sok híres ember mulatott már zenéjükre, mint például a híres filmszínész Tony Curtis vagy a hollywoodi filmproducer Andy Vajna.

Lugosi Tibor - klarinét és tárogatós előadóművész
Budapesten született. Komolyzenei tanulmányait Schinling József klarinétművésznél végezte, cigányzenét a műfaj legkiválóbb klarinétosától Burka Sándor-tól tanulta. Mint hivatásos előadóművész 1968-óta a legrangosabb zenekarok és együttesek szólistájaként Budapest és a világ legnívósabb éttermeiben, mulatóiban játszik.1970-től tagja volt a Honvéd Művészegyüttesének.1971-től a Duna Művészegyüttes szóló klarinétosa volt.1984-től pedig a legendás Ibusz Gulyásparti együttesének klarinétos szólistája, majd később a zenekar művészeti vezetője lett. A Száztagú Cigányzenekar alapító tagja és szólistája volt 1992-től - 1994-ig. Alapító tagja, titkára és szólistája volt a Magyar Nemzeti Cigányzenekarnak. A legkiválóbb budapesti cigányzenészekből 1995-ben megalapította a ma már világhírű Lugosi Gypsy Band-ot. 1989 -ben az Országos Rendező Iroda NÍVÓDÍJ- ban részesítette. A Magyar Rádió szólistája 1971-óta. Számos hanglemez közreműködője és rendszeres szereplője a Magyar Televízió népzenei műsorainak is. A zeneműkiadó által 1979 ben megjelentetett Ki Kicsoda a Magyar Zeneéletben c. könyvben is olvasható a művész rövid életrajza.


Ifj. Lugosi Tibor - prímás előadóművész
Budapesten született. Konzervatóriumi tanulmányaival párhuzamosan, Budapest legnívósabb éttermeiben és leghíresebb zenekaraiban sajátította el a prímás mesterség minden csínját bínját mint a Gundel étterem, Gellért szálló, Mágnáskert étterem és az Átrium Hyatt. Legendás hírű híres éttermek, mint a Monarchia étterem, a Hűvösvölgyi Gulyás Party és a Ladik Csárda Folk Center közönsége gyönyörködhetett hosszú évekig estéről estére virtuóz játékában. Szinte már valamennyi földrészen fellépett hatalmas sikert aratva zenekarával. Utazásainak főbb állomásai: Ausztria, Anglia, Franciaország, India, Izland, Izrael, Japán, Németország, Olaszország, Thailand.2001-ben a Bahamákon, 2002-ben, pedig a Svédország és Finnország között közlekedő luxushajókon játszott. 2006-ban rendezett I. Kárpát-medencei Prímásversenyen elnyerte az első helyezettnek járó legmagasabb díjat. Szakmai téren nyújtott teljesítményei és elért sikereinek köszönhetően életrajza bekerült egy nemzetközi szinten ismert és elismert lexikonba a Hübners Who is Who-ba.
 

Az előadó honlapja:

www.lugosiband.hu

www.dalok.hu/lugosiband

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/lugosizenekar

Lugosi Band - Souvenir From The Budapest / Hungarian Gypsy Music

Lugosi Band
Souvenir From The Budapest / Hungarian Gypsy Music
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Magyar nóta

Lugosi Band - Koncert Csárdás - The Two Lugosi (Original Gypsy Music From Hungary)

Lugosi Band
Koncert Csárdás - The Two Lugosi (Original Gypsy Music From Hungary)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2011

Magyar nóta

Dalok, lemezek 1

2013. február 22. 14:24

Lugosi Band