mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Kisszabó Gábor

Kisszabó Gábor

Kisszabó Gábor 1959. október 23-án született. Már a gimnáziumi évek alatt is zenélt: a Piarista Gimnáziumban misezenekart alapítottak, amivel beatmiséket játszottak. 1976-tól a Vasutas Zeneiskolában tanult basszusgitáron, majd megszerezte az Országos Szórakoztató Zenei Központ könnyűzenei működési engedélyét. 1983 és '84 között a Zeneakadémián - és közben magántanártól is - tanulta a könnyűzenei hangképzést.

Több zenekarban is megfordult: 1978-tól 1980-ig az Ozirisz rockzenekart, majd '80-tól '82-ig a Solaris progresszív jazz-rock zenekart erősítette (ide 1995-ben újra visszatért). 1982-ben alapították meg az Első Emeletet, ahol aztán 1987-ig volt tag (majd '89-től újrázott itt is). Közben két évig a Step nevű zenekarban zenélt. 1992-től szólókarrierbe kezdett.

Később a Private Moon ügyvezető igazgatója, majd 2005-től a Mahasz Felügyelő Bizottságának az elnöke. A különböző zenekaraival több külföldi koncertet adott és számos lemezük jelent meg a határainkon túl.

Az elmúlt 15 év kiadó munkássága alatt a teljesség igénye nélkül alábbi művészek és elõadók albumain dolgozott: Szandi, Kiki, Republic, Pierrot, Sipos F. Tamás, Fekete Vonat, L.L. Junior, Kartel, Happy Gang, V-Tech, Bródy János, Halász Judit, Varga Zsuzsa, Ternipe, A Jó LaciBetyár, Hupikék Törpikék, Groovehouse, Hotel Menthol, Ágnes Vanilla, Baby Gabi, Ricky, Nagy Edmond, Szekeres Adrienn, Varga Miklós, Roxx69, B. Tóth László, Josh és Jutta, Pflum Orsi, Nemadomfel együttes, Avraam Rousso, Inessa, Mustafa Amr, Mészáros Árpád Zsolt: Musicelek MÁZSképpen, The Old Show együttes, és még sok más válogatásalbum.

 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/kisszabogabor

Az előadó Facebook oldala:

Kisszabó Gábor - Nyújtsd Felém A Kezed

Kisszabó Gábor
Nyújtsd Felém A Kezed
IKP Music
2008

Pop

Dalok, lemezek 1

2013. január 15. 15:39

Kisszabó Gábor