mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Katona Zászló

Katona Zászló

Az Akela zenekar fő-ordasa nehezen elvéthető művészi alterego mögé rejtőzve adta ki első saját lemezét, és ezzel szinte egy időben megítélték neki az Év Szövegírójának járó Emerton-díjat is.

Az Akela 1990-ben alakult zenekar, mely a "Dzsungel könyve"-ben szereplő farkas nevét vette fel. Az együttest Pálvölgyi alapította, aki az Ossian-ból érkezett.
Györki 1991-ben csatlakozott a zenekarhoz. Még ebben az évben szerepeltek a Garázs II. válogatáslemezen illetve a Moby Dick / Dance turnéra ugrottak be.

1992-ben Sobri helyére Nagyfi Zoltán (ex-Omen) majd Ratkai Miklós érkezett. Ugyanebben az évben a Fővárosi Nagycirkuszban tartott koncertjük botrányba fulladt.
1994 végére Kertész Gábor (ex-Napocska) jött, aki a Ratkai után a többször belépő és kilépő Sobry helyére csatlakozott a zenekarhoz.
1995. szeptember 15-én 5 éves jubileumi koncertjüket az Ügetőn tartották, melyen a Junkies volt az előzenekar.
1996-os lemezükön - melynek bemutatója a VI. Farkasnap keretében november 29-én a Petőfi Csarnokban zajlott - Szalai (ex-Stirlitz) volt az új tag.

1997-ben megjelent nyolcadik stúdióalbumuk Fájdalomcsillapító címmel, melyet országos turné követett a Dinasty és a Catheter (ex-Atomic) társaságában, a nagy PeCsa-bulit pedig júliusban tartották a fiúk.
1998. június 6-án egy dupla korongot követően búcsúkoncertet tartottak a Petőfi Csarnokban.
2002. február 23-án egy nosztalgiakoncert erejéig ismét a Petőfi Csarnokban koncerteztek.

Az előadó honlapja:

www.akela.hu

www.dalok.hu/katonazaszlo

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/AkelaJungleBook

Katona Zászló - Rovott A Múlt

Katona Zászló
Rovott A Múlt
Hammer Records
2005

Rock

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 11:35

Katona Zászló