mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Ad Astra

Ad Astra

A zenekar 1999/2000 fordulóján alakult, de a folyamatos dobos és énekes keresés miatt csak 2004-ben sikerült koncertképes állapotba kerülnie. A felállás akkor kezdett stabilizálódni, mikor csatlakozott a zenekar magját alkotó Spala Márk-Erdélyi Péter- Erdélyi Csaba trióhoz Kliment Márton „Murphy” dobos a Megazetorból (ahol akkor Peti is játszott már egy ideje), majd nem sokkal később Morvai Csaba énekes.
Két demo-t követően 2005-ben rögzítettük az első komolyabb anyagunkat, az Idegen Arcok c. EP-t, melyet szerzői kiadásban terjesztettünk, majd egy évre rá készítettünk egy 3 számos angol nyelvű promo cd-t, ezután véglegesen áttértünk az angol nyelvre.
2007 áprilisában rögzítettük első nagylemezünket, a Crust of Ego címmel, melyhét saját dalt, valamint egy U2 feldolgozást tartalmazott. A lemez 2008 elején jelent meg a Hammer/Nail Records gondozásában.
2009-ben tagcserék voltak, fél évig kisegítő énekessel (Pötörke Zoltán – Salvus) működtünk, vele rögzítettünk egy 2 számos promo anyagot (Finite), majd a zenekar 4 tagúra fogyott, a gitáros Peti lett a főénekes és jelenleg is ebben a felállásban működik a zenekar. Ebben az évben készült el első klipünk a Waves c. dalra.
2010 dalszerzéssel telt, illetve elkészítettük Peter Gabriel „Sledgehammer” c. dalának sajátos feldolgozását.
2011-ben rögzítettük második lemezünket, amelyet 2012 áprilisában látott napvilágot, ezúttal szerzői kiadásban, ingyenesen letölthető formában.
A zenekar 2004 augusztusa óta folyamatosan játszik élőben, az ország számos pontján, illetve Romániában és Szlovákiában is megfordultunk már. Részt vettünk pár nagyobb fesztiválon is, jelentősebbek közé tartozik a 2008-as Húsvéti Metal Vihar, ahol olyan nemzetközi csapatok társaságában játszottunk mint a Sabatom és a Brainstorm, valamint a Székelyföldi Rockmaraton Romániában, illetve 2010-ben a zenekar fellépet a Metalfest Open Air rendezvényen olyan példaképekkel együtt mint a Nevermore és a Death Angel.
2011-ben főleg dalszerzéssel telt, de volt egy rövid erdélyi turné a Stonedirt zenekarral, illetve számtalan klub bulit nyomtunk olyan bandákkal együtt, mint a Dreyelands, Remorse, Angertea, Insane, Salvus, Eclipse, Magma Rise, Mytra.
A stílusunk leginkább komplex, dallamos, progresszív hatásokat is felvonultató metalnak nevezhető. Főbb hatásaink a Nevermore, a Death, az Opeth, a Meshuggah, a Pain of Salvation, Metallica, Megadeth, Psychotic Waltz, Alice in Chains, Tool, Faith No More.
 

Az előadó honlapja:

www.adastra-metal.com

www.dalok.hu/adastra

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/adastrahungar

Ad Astra - Crust Of Ego

Ad Astra
Crust Of Ego
NAIL Records
2008

Metal

Dalok, lemezek 1

2012. július 23. 15:43

Ad Astra