mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
B The First Feat. Pély Barna

B The First Feat. Pély Barna

2011. augusztusában egy barátokkal töltött borozgatós éjszakán megszületett bennem az elhatározás, hogy végre szólókarrierbe kezdek. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért, hiszen fantasztikus zenészekkel játszom jobbnál jobb zenekarokban, és inspiráló zenei vállalkozásokban veszek részt. A választ nem a pohár alján találtam meg, hanem önmagamban a kertben ülve egy akkusztikus gitárral a kezemben.
Bármilyen dalt kezdtem játszani (legyen az egy saját szám, vagy Britney Spears Toxic-ja) átjárták a pillanatnyi érzéseim, és semmilyen más hangszer nem zavarta meg az önmagammal, és a világgal alkotott harmóniámat ebben a rendkívül száraz, de bensőséges hangzásban. Rájöttem, hogy eddig nagyon sokat alkalmazkodtam mindenkihez, ami szakmai, és lelki fejlődésem szempontjából jó volt, de most már a saját utamat is kell járnom.
Innen már „könnyű” volt!:-) Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, stúdiófelvétel, Rock, Funky, meg egy csipetnyi Blues, és két fantasztikus zenész (Péterfi Attila, basszusgitár, Kottler Ákos, dobok) , akik elhatározták, hogy az életük egy részét most arra áldozzák, hogy én megvalósítsam önmagam.
A koncerten játszunk világslágereket (Britney Spears, Jamiroquai, Stevie Wonder, Ce lo Green,stb...) egy sajátos 70-es éveki funk és rock zenére hajazó stílusban, és természetesen saját dalokat.
2012-ben jelent meg első nagylemezük, The First címmel, amelyen Pély Barna saját szerzeményei hallhatóak angol nyelven.
2014-ben megjelent második nagylemez, Mi ez a kupleráj? már többségében magyar nyelvű dalokat tartalmaz. Barnabás mellett szövegíróként közreműködött: Varga Livius (Quimby, A kutya vacsorája), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First), és Fecske András István.
2014-ben a zenekar gitársulit indított az Origo egyik oldalán, a www.szjger.hu-n. Ugyanezen az oldalon elindult a B the First online tehetségkutató verseny, ahol az ország legjobb sulizenekarát keresik.

Az előadó honlapja:

bthefirstmusic.com

www.dalok.hu/bthefirstfeatpelybarna

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/pelybarna

B The First Feat. Pély Barna - The First

B The First Feat. Pély Barna
The First
Music Fashion
2012

Rock

B The First Feat. Pély Barna - Fesztiválpozitív (Single)

B The First Feat. Pély Barna
Fesztiválpozitív (Single)
Music Fashion
2014

Rock

B The First Feat. Pély Barna - Mi Ez A Kupleráj?

B The First Feat. Pély Barna
Mi Ez A Kupleráj?
Music Fashion
2014

Rock

B The First Feat. Pély Barna - Festivalpositive

B The First Feat. Pély Barna
Festivalpositive
Music Fashion
2015

Rock

B The First Feat. Pély Barna - The Rooster

B The First Feat. Pély Barna
The Rooster
Music Fashion
2017

Rock

Dalok, lemezek 1

2012. július 12. 10:55

Pély Barna Trio