mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Sacra Arcana

Sacra Arcana

A zenekar elképzelése a kezdetektől az volt, hogy a metal zenét a népzenével ötvözve a magyar mondavilág és a magyar történelem egyes mozzanatait adhassuk át a hallgatók felé. Ennek érdekében a klasszikus felállást egy hegedűvel egészítettük ki, hogy hangzásában is és ne csak a dallamvilágban közelítsük a népzenét. A magyar népzenei elemek mellett angol, ír és egy kis keleti hatást említhetünk meg.

A zenekar voltaképpen 2001-ben alakult. Mindenképp latin nevet akartunk neki adni, hogy ezzel is idézzük a régi, középkori, misztikumokban és legendákban gazdag időket, így lettünk Sacra Arcana, ami magyarul annyit tesz: "titkos szertartás". Kezdetben meglehetősen szokatlanul vették a hallgatók a hegedű jelenlétét, azóta azonban számos más csapat is megszólaltatta ezt a hangszert így már teljesen elfogadott elemmé vált. Persze a koncerten szokott lenni baj a hangosításával...

Csapatunk emberi sokszínűségéből adódóan talán lassabban és megfontoltabban mennek a dolgok nálunk mint más zenekarnál, ám mindig sikerült megállapodnunk egymással. Rengeteg nagyreményű zenei ötlet bukott el a személyes ízlések küszöbén, rengeteg csalódás érte emiatt kiötlőjüket, de a végén mindig megegyezünk abban, hogy jobb, hogy úgy történt, hisz csak így lehetünk mindannyian elégedettek a végeredménnyel.

A banda 2011. január 25-én megszűnt állandó zenekarként létezni. Ezúton köszönjük a koncertjeinkre látogatóknak a jó hangulatot! Talán még találkozunk.
 

Az előadó honlapja:

www.sacraarcana.hu

www.dalok.hu/sacraarcana

Az előadó Facebook oldala:

Sacra Arcana - Titkos Szertartás

Sacra Arcana
Titkos Szertartás
NAIL Records
2005

Metal

Dalok, lemezek 1

2012. július 02. 15:36

Sacra Arcana