mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Vastrabant

Vastrabant

Közel egy év, szobában bezárkózás, zeneírás után, 2006-ban a két alapító tag Szőllősi Lajos (Laló) gitár,zenék (Grund, Fuchias Fall, Chanell Surfer, Superbutt, Flash, Piggy) és Kósa Zsolt (Team Rock Band, Led Zeppelin tribute Band) ének, és szövegek, közös akaratából, megalakul a Vastrabant. Még ez év végén, Belkovics Arnold (Team Rock Band, Grex) dobok, és Szabó Imre basszusgitár, beszáll a zenekarba. Ebben a felállásban kezdjük el a dalok felvételeit, a Parkplatz stúdióban. Ezzel a formációval hét dalt vettünk fel, majd egy basszusgitáros váltással még újabb négyet. Az új tag Laurencsik István (Lau) lett, aki nem csak basszusozott, de a szövegekben is erősítette a zenekart.

A kész zenei anyagot 2007-ben az Edge records megjelentte, mint az első Vastrabant lemezt, ”Told be„ címmel. A stílus, húzós kemény rakendroll, sok paraszt riffel, és ritmusváltással a sramlitól a punkig a blueson keresztül a metálon át... Általában szokás azt írni egy újonnan megjelent lemezről, hogy nagyon jó kritikákat kapott minden fórumon, de ez az állítás ebben az esetben abszolút fedi a valóságot.

2007 február közepétől rendszeresen koncertezünk, Budapesti és vidéki klubokban, és kisebb-nagyobb fesztiválokon. Mivel a dalok szövegeit magyarul írjuk, ezért főleg itthon játszunk, de kaptunk már meghívást Lengyelországi fesztiválra is, ahol a nyelvi nehézségek ellenére sikere volt a zenekarnak. Ott többek közt lengyelül nyomtuk a God Save The Queen-t. 2008-ban, ismét tagcsere történt a frontember helyén, Kósa Zsolt énekes helyére Hajósi Dávid (Hot Dog Shit, Natur) érkezett.
Még ebben az évben, elkészült első gigaköltségvetésű klippünk, amit Laló ötletéből Lapusnyik Norci készített. Hála neki!
2010 elején megint tagcsere történt a basszusgitár poszton. Az új tag Samay Balázs (szólítsátok Samunak) a Dethroners-ből. Tehát,hogy a káoszból kikeveredjünk a jelenlegi felállás:
• Hajósi Dávid - ének
• Szőllősi Lajos – gitár
• Belkovits Arnold - dobok
• Samay Balázs – basszusgitár
 

Az előadó honlapja:

www.vastrabant.hu

www.dalok.hu/vastrabant

Az előadó Facebook oldala:

Vastrabant  - Told Be

Vastrabant
Told Be
EDGE Records
2007

Metal, Punk, Rock

Dalok, lemezek 1

2012. június 08. 17:37

Vastrabant