mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Zagyva banda

Zagyva banda

Az elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált a Zagyva Banda. A Táncházmozgalom egyik legaktívabb zenekara 2002-ben alakult Turán, nevüket a Karancs hegységben eredő Zagyva folyóról kapták, nem véletlenül, hiszen a banda tagjai mind e vidékről származnak. 

Első önálló lemezük 2011-ben jelent meg Ott annak a helye címmel. 2012-ben útjára indították a Talpalávaló sorozatot, az első két kötet a sárközi Bogyiszló, valamint Kalocsa vidékének tánczenei anyagát tartalmazza. 2015-ben rögzítették Játék… határok nélkül… című koncertjüket, ami CD és DVD formátumban is megjelent. 
Családi gyökereik a Galga vidékéről erednek, éppen ezért különösen a szívükön viselik a Galga mente népzenei kultúrájának megőrzését, ápolását, népszerűsítését. Repertoárjukban az otthonról hozott népzenén túlmenően a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségeinek népdalai és táncmuzsikái is szerepelnek. 

2010-ben vehették át a Vankóné Dudás Juli díjat, ez a díj 1990 óta a Galga mente népművészetének, népi hagyományainak feltárásában és megőrzésében legeredményesebben tevékenykedők elismerése. Kitartó munkájukat Pest Megye Önkormányzata 2014-ben Pest Megye Népművészetéért díjjal ismerte el. 
 

Az előadó honlapja:

www.zagyvabanda.hu

www.dalok.hu/zagyvabanda

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/zagyvabanda

Zagyva banda - Játék… Határok Nélkül…

Zagyva banda
Játék… Határok Nélkül…
Neogót
2015

Népzene

Dalok, lemezek 1

2017. április 19. 14:52

Zagyva banda