mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Cherokee

Cherokee

A 2000-ben alakult zenekarunk már most sok fontos eseményt tudhat a háta mögött.
Második helyezést értünk el a váci II. Voice City tehetségkutató versenyen, az énekesek kategóriájában pedig akkori énekesünk, Kovács Judit végzett az első helyen.
2006-ban felléphettünk a Budapest Sportarénában megrendezett Interwheel motorkiállításon, és többször játszottunk Budapest legnagyobb rock klubjában, a Wigwam-ban. Elkészült első videoklipünk, az Egy nap csupán nótára, melyet sokat vetítettek a Viva tv-n, Hálózat tv-n (Különjárat), és a Fix. tv-n (Rockfan) is. A második videónkat dobosunk, Gyuszy vágta össze 2008-ban, a Gyere már című nótára.
Ezek után a nyarat már motorostalálkozók nagyszínpadjain koncerteztük végig, így a teljesség igénye nélkül voltunk Pusztavacson, Makón, Jászbodogházán, Újszilváson, Tápiószelén, Pilisvörösváron is. Ezeken a koncerteken megszerezhettük a rutint a nagyobb színpadokon is. A Sziget fesztivál 2007-2008 évében zenekarunk a fellépők között lehetett, mint ahogy voltunk a Mező-tour-on (2007), a pécsi Rockmaratonon (2006), és az EFOTT-on is 2009-ben.
Természetesen a nyári fesztiválok, és motorostalálkozók után az őszi-téli időszakban sem pihenhetünk, mivel rengeteg meghívásunk van klubokba, a már említett Wigwam mellett sokat játszunk a Ráday klubban is, de visszatérő vendégek vagyunk Vácott, és Solymáron is.
A 2007-es Arany Nyíl díjátadó gálán a Wigwam Klub közönsége az Év Reménysége és az Év Énekesnője kategóriában is az első három közé jelölt minket, ami óriási megtiszteltetés.
Koncertjeinken a jó szórakozás garantált, mivel a saját nóták ismert hazai és külföldi zenekarok számait is játszuk.
2009-ben nagy változások történtek a bandán belül. A női éneket felváltotta egy férfi hang, és a billentyű le lett cserélve másik gitárra. Így most a zenekar felállása: Gombás László (ének), Altordai Zoltán (gitár), Somogyi „Soma” Attila (dob), Priskin Viktor (gitár, vokál) és Kéri Zoltán (basszus, vokál).
2013-ban Somát Nagy Ákos váltotta fel a dobok mögött.
Számos koncertünk volt, mind kisebb klubokban, mind nagyobb fesztiválokon. A 2011-es évet fordulópontnak szánjuk, novemberben kiadjuk az első nagylemezünket, melyhez a dalok már készen állnak, csak fel kell venni őket, és előzetesként leforgattuk a „Te vagy a trófeám” dalra egy videoklipet. A koncerteken a külföldi feldolgozásokat felváltották a magyar dalok (Piramis, Snakeheart…).
2012-ben a Nail Record gondozásában megjelent első lemezünk, Egy lapra téve címmel.

 

Az előadó honlapja:

www.cherokee.hu

www.dalok.hu/cherokee

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/Cherokee.zenekar

Cherokee - Egy Lapra Téve

Cherokee
Egy Lapra Téve
NAIL Records
2012

Rock

Cherokee - Üdvözöllek Itthon

Cherokee
Üdvözöllek Itthon
NAIL Records
2014

Rock

Dalok, lemezek 1

2012. június 13. 19:20

Cherokee