mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Kökény Attila

Kökény Attila

A jazzért és a klasszikusokért is rajongó Mega-jelölt tíz éve énekel és húsz éve üti a zongorabillentyűket. Tehetségét a családja fedezte fel, még gyermekkorában. A Megasztárba egy váratlan ötlettől vezérelve kamasz fia nevezte be. A döntőben mindössze pár szavazattal került a második helyre, így Ő lett az év férfi hangja. Sokan Máté Péter, valamint Zámbó Jimmy utódjaként emlegetik a tehetséges énekest.

Kökény Attila 1975. Április 20-án született Magyarországon. Házas ember, és három gyermek édesapja. A 2000-es évek elején kezdett el énekelni és azóta is aktívan foglalkoztatja a szakma. Számos éjszakai bárban lép fel. 20 éve játszik zongorán. Ő maga írja a dalait, és általában életét jelképezik a számok. Jó barátságot ápol Nyári Kálmán zenésszel. Volt egy együttesük is együtt, a Fain. Egy videóklippjük is megjelent Szabad a Szívem címmel.
Attila 2010-ben szerencsét próbált - gyermekeinek hála - a Megasztár 5 versenyen, és be is jutott a 13 legjobb közé. A zsűri el van ragadtatva a hangjától, és már a verseny elején vérprofinak nevezték, de ennek ellenére csak a második hely jutott neki a versenyben.
2011 Május 11-én jelent meg első önálló albuma Nincs Semmi Másom címmel, amelyen a legnagyobb hazai zenészek működtek közre, köztük Rácz Gergő, Rakonczai Viktor és Dobrády Ákos is. Attila egyik nagy álma vált valóra a lemez készítése közben, hiszen a korongra felkerült egy duett is, amelyet Miklósa Erikával énekel.
2011-ben egy különleges lehetőséget is kapott, hiszen vendégszereplőként feltűnik a Jóban Rosszban című magyar sorozatban 3 estén keresztül. Még ugyanebben az évben, karácsony előtt napvilágot látott második lemeze, amely mindössze 6 dalt tartalmaz. A 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválra ő is benevezett, egy Bencsik Tamarával közösen előadott duettel.
Új albuma a Mese az álomról 2012. október végén került a boltok polcaira. 2013-ban a SuperTV2-n futó Nagy Duett című műsorban Cseke Katinka oldalán dalolt, és a versenyt meg is nyerték, maguk mögé utasítva Bangó Margiték és Király Lindáék párosát. 2014-ben ő is versenyez a sztárokkal a Sztárban Sztár című műsorban.


 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/kokenyattila

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/kokenyattilaofficial

Kökény Attila  - Hol Az A Perc?

Kökény Attila
Hol Az A Perc?
Mistral Music
2014

Pop

Kökény Attila  - Karácsonyi Dalok

Kökény Attila
Karácsonyi Dalok
Mistral Music
2015

Pop

Kökény Attila  - Utcazenész (Single)

Kökény Attila
Utcazenész (Single)
Mistral Music
2015

Pop, Rock

Kökény Attila  - Összetörve Is Jó (Single)

Kökény Attila
Összetörve Is Jó (Single)
SMP
2016

Pop

Kökény Attila  - Elmegyek

Kökény Attila
Elmegyek
Mistral Music
2016

Pop

Dalok, lemezek 1

2014. december 28. 18:17

Kökény Attila