mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Unique

Unique

Az együttes 1997-ben alakult, Kovacsics Ádám (zene, hangszerelés), Ferbár Zsolt (szöveg) és Völgyesi Gabriella (ének) közreműködésével.
2001-ben kötöttek szerződést akkori hanglemezkiadójukkal, a Warner Music Hungary-val (Magneoton). Azóta, 3 stúdióalbum (Úttalan Utakon, Mozaik, Más Világ) egy koncertalbum (Mozaik Nagykoncert) és egy válogatás CD+DVD (Best of Unique) látott napvilágot. Saját kiadásban pedig 2010-ben a „Hiszed vagy sem”, majd 2011-ben a „Semmi nem marad” c. kislemezt jelentette meg a csapat.

A Unique-nak eddig 16 rádiós dala volt hallható ország szerte, amelyekhez összesen 19 videoklip készült.
A "Mi van a nevedben?" c. daluk az első magyar valóságshow főcímzenéje lett, amellyel országos ismertségre tettek szert.
2003. nyarán országos rekordot állítottak fel – 3 daluk („Csillagtenger”, „Angyal”, „Mozaik”) kerül fel egyszerre, a Mahasz 40-es összesített rádiós játszási listájára.
Az együttest háromszor jelölték Viva Comet és Fonogram díjakra (a legutóbb 2010-ben az év együttese és az év hazai dala díjakra) és egyszer Arany Zsiráf díjra, 2001-ben elnyerték az év felfedezettje címet és a „Mozaik” a 2003. év videoklipje lett.

2002. októberében tartották első, önálló nagykoncertjüket Budapesten a Petőfi Csarnokban, ahol teltház (közel 2000 ember) előtt játszottak nagy sikerrel.
2004. novemberében került megrendezésre második „Mozaik” nagykoncertjük a Petőfi Csarnokban, amelyet ismét teltház előtt adtak.
2004 nyarán egyedüli zenekarként kaptak meghívást a szervezőktől Athénba, az Olimpiai Játékok színhelyére,
2006. júniusában a Művészetek Palotájába kaptak felkérést egy különleges (új látványvilágú) koncert adása céljából, ahol teltház előtt játszottak ismét.

Az együttes frontembere Völgyesi Gabi - aki egyébként végzett jogász - közkedvelt, állandó szereplője a magyar médiának a Unique bemutatkozásától.
2005 júliusában a „Nagy Könyv” c. műsor keretein belül főszerepet ajánlottak Gabinak „Tüskevár” c. tévés játékfilm főszerepére.
2007 szeptemberében Gabit társműsorvezetőnek hívták az ATV „A Nő háromszor” c. műsorába, amely műsor két éven keresztül heti rendszerességgel került adásba.
2007-ben Gabi állandó tagja volt a „Dívák Koncertshow” c. programsorozatnak, ahol olyan musicalszínésznők és operetténekesnők közt lép fel, mint Malek Andrea, Gallusz Nikolett, Náray Erika.
Szintén ebben az évben Gabi elvállalta, a „Fair Trade”, mint „Méltányos Kereskedelem” elnevezésű világszervezet magyarországi képviseletének háziasszonyi szerepét, amely többek közt a gyermekmunka és a kizsákmányolás ellen veszi fel a harcot.
2007-ben a „Tükör” a legjátszottabb magyar felvétel volt, az összesített országos (Mahasz) rádiós játszási listán. A „Hiszed vagy sem” pedig a 2010-ben a harmadik lett ugyanezen listán.
A Unique a hazai könnyűzenében, egyedülálló hangzásvilágával, intellektuális szövegvilágával, előremutató hangszerelésével igazi „trendszetter”.
 

Az előadó honlapja:

www.uniquemusic.hu

www.dalok.hu/unique

Az előadó Facebook oldala:

Unique - Unhappy Ending Dream

Unique
Unhappy Ending Dream
AmiAudio
2010

Pop

Unique - Hiszed Vagy Sem

Unique
Hiszed Vagy Sem
AmiAudio
2010

Pop

Unique - Semmi Nem Marad

Unique
Semmi Nem Marad
AmiAudio
2011

Pop

Unique - Ugye Mindig Itt Leszel?

Unique
Ugye Mindig Itt Leszel?
AmiAudio
2012

Pop

Unique - Magadban Keresd Vol. 2. (Maxi Single)

Unique
Magadban Keresd Vol. 2. (Maxi Single)
AmiAudio
2015

Pop

Unique - Magadban Keresd (Maxi Single)

Unique
Magadban Keresd (Maxi Single)
AmiAudio
2015

Pop

Unique - Veled Egy Lélegzetben (Maxi Single)

Unique
Veled Egy Lélegzetben (Maxi Single)
AmiAudio
2017

Elektronikus, Pop

Unique - Egy Lépéssel A Föld Felett (Maxi Single)

Unique
Egy Lépéssel A Föld Felett (Maxi Single)
AmiAudio
2018

Elektronikus, Pop

Unique - Unique 20 Jubileumi Nagykoncert

Unique
Unique 20 Jubileumi Nagykoncert
AmiAudio
2019

Pop

Dalok, lemezek 1

2011. június 10. 14:29

Unique