mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Mobilmánia

Mobilmánia

A Mobilmánia magyar rockegyüttes, amely 2008-ban alakult egykori P. Mobil-tagokból.
Alapvető koncepciója az volt, hogy a több átalakulást megélt P. Mobil dalai annak az énekesnek az előadásában legyenek hallhatók koncerteken, akihez a közönség nagy része köti őket, illetve bizonyos dalokat a három énekes együtt adjon elő.
Bemutatkozó koncertjüket 2008 tavaszán Székesfehérváron tartották a Fezen Klubban.
A koncerteken rendszeres előzenekar a RockBand, amely szünet nélkül adja át helyét a Mobilmániának (2009-ig Zeffer mellett a két gitáros és a dobos is a színpadon maradt, 2010-től pedig valamennyi RockBand-tag közreműködik a Mobilmániában is).
A koncertsikerek nyomán ajánlatot kaptak lemez megjelentetésére. Úgy döntöttek, ne régi dalok kerüljenek fel újra játszva, hanem készüljenek új szerzemények. Az album 2008 decemberében jelent meg Ez a mánia címmel.
Befejezését Tunyogi Péter már nem érhette meg, de még hallható rajta a hangja két dalban (igaz, rövid ideig, szöveg nélkül), továbbá egy szerzeménye is felkerült. Az ő halála után a zenekar úgy döntött, folytatja működését, átszervezett koncertműsorral. Tunyogiról minden koncerten megemlékeznek egy dal erejéig énekhangjának bejátszásával.
2009 áprilisában a Petőfi Csarnokban adtak nagyszabású koncertet, neves vendégekkel: Földes László (Hobo), aki korábban több ismert P. Mobil-sláger szövegét írta, Tunyogi Bernadett, az elhunyt énekes lánya, az Echo Quartett vonósnégyes, valamint a P. Mobil korábbi dobosai: Pálmai Zoltán, Döme Dezső, Herpai Sándor és Németh Gábor. A koncertről DVD is megjelent.
2010 elején átalakult a zenekar, részben a RockBandben lezajlott változások következtében. A korábbi P. Mobil-tagok közül Donászy Tibor is csatlakozott, aki már 2008-ban is helyettesítette néhány koncerten Borbély Zsolt dobost. Vikidál Gyula több előadásos színházi fellépésekre kapott felkérést, emiatt kilépett, bár vendég fellépőként számítanak rá a későbbiekben. Vámos Zsolt gitárost pedig Szentkirályi János váltotta fel. Az új felállásban készült el év végére a második nagylemezük.
 

Az előadó honlapja:

www.mobilmania.rockband.hu

www.dalok.hu/mobilmania

Az előadó Facebook oldala:

Mobilmánia - Vagyunk És Maradunk Még CD2

Mobilmánia
Vagyunk És Maradunk Még CD2
Hammer Records
2012

Rock

Mobilmánia - Vagyunk És Maradunk Még CD1

Mobilmánia
Vagyunk És Maradunk Még CD1
Hammer Records
2012

Rock

Mobilmánia - Fénypokol

Mobilmánia
Fénypokol
Hammer Records
2014

Rock

Mobilmánia - Vándorvér

Mobilmánia
Vándorvér
Hammer Records
2017

Rock

Dalok, lemezek 1

2012. december 19. 11:03

Mobilmánia