mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Hó Márton És A Jégkorszak

Hó Márton És A Jégkorszak

Hó Márton 2009 decemberében pakolta fel a netre fürdőszobában írt dalait, 2010 decemberére pedig az egyszemélyes lo-fi projektből összeállt egy négytagú zenekar, a Hó Márton és a Jégkorszak.

Minden zenekarnak megvan a maga története. Ez a történet úgy kezdődött, hogy összegyűlt nagyjából egy tucat dal a korábban más zenekarokban is játszó Hó Márton fiókjában, amit szeretett volna másnak is megmutatni. 2009. december 1-jén feltettem egy hétszámos EP-t a myspace-re Kiadatlan Felvételek címmel, aztán ezeket a számokat elkezdtük élőben is játszani különböző kisklubokban, kávézókban, kocsmákban. Aztán született két Péterfy Bori & Love Band feldolgozást (Szembogár, Téged Nem), ami felkerült a Love Band szülinapi maxijára, amin elég jó nevek dolgozták fel a Szembogárt: Biorobot, Magashegyi Underground, Kistehén, Vasárnapi Gyerekek, és még sokan. 2010-ben az online felpakolások mellett élőben is terjesztettük a dalokat: rendszeresen toltuk a kétakkordos, kétszál akusztikus gitárra hangszerelt kontentot. Ez havi 2-3 koncertet jelent, és a kísérő-hangszerelő-zeneszerző társam Szőke Barna, a Qualitons gitárosa lett.

2010 őszén jött a következő lépés, hogy ezeket az intim, akusztikus fürdőszobapop számokat megcsináljuk zenekaros verzióban is. Hagyományos rockzenekari felállással, de nem átlagos rockzenekarként, hanem úgy, hogy az amatőr báj és a finom hangszerelés azért megmaradjon. A zenekar bemutatkozó maxija december elején jelenik meg Szeles Mónika címmel - a kislemez rövid werkfilmje itt látható:
 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/homartonesajegkorszak

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/homarton

Hó Márton És A Jégkorszak - Szeles Mónika

Hó Márton És A Jégkorszak
Szeles Mónika
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2010

Rock

Hó Márton És A Jégkorszak - Dalok A Fürdőszobából

Hó Márton És A Jégkorszak
Dalok A Fürdőszobából
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2011

Elektronikus, Rock

Hó Márton És A Jégkorszak - Zászlók A Holdon (EP)

Hó Márton És A Jégkorszak
Zászlók A Holdon (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2012

Rock

Hó Márton És A Jégkorszak - Itt Vagyunk

Hó Márton És A Jégkorszak
Itt Vagyunk
circlesound
2016

Rock

Hó Márton És A Jégkorszak - 1981 (Single)

Hó Márton És A Jégkorszak
1981 (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2016

Rock

Hó Márton És A Jégkorszak Valaki (Minimal Akusztik) 2012

A Minimál Akusztik sorozatunkat új szintre lépett. Vadonatúj dalt hallunk, amit Hó Mártonék először adnak elő közönség előtt. A „Valaki” című szám arról a sokak számára ismerős érzésről szól, hogy már nagyon állott víz minden körülöttünk és ideje, hogy történjen valami. Bővebben erről a podcastban.

Péterfy Bori & Love Band előtt kétszer is!
2011. február 15. 22:22

Jól indul a február, kétszer is játszunk a Péterfy Bori & Love Band babaváró turnéján! 2011. február 18. FEZEN, Székesfehérvár 2011.

tovább >>
2011 első koncertjei 2011 első koncertjei
2011. január 19. 11:00

2011 első koncertje akusztikus kontent lesz, amit ismét Kristóf Norbival tolunk. Ez a Roham Bárban lesz (Vas utca, a Színművészeti utcájában kell

tovább >>