mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Stereochrist

Stereochrist

A Stereochrist-ot a Mood zenekar 2001 decemberi feloszlását követően, 2002 májusában Hegyi Kolos gitáros, Megyesi Balázs basszer és Koltay Tamás dobos alakították, kiegészülve Fung András gitárossal és Felföldi Péter énekessel, kezdetben Supernatural néven.
2002 nyarán rögzítettek egy 4 számos demot, melyet teljesen élőben vettek fel a gödöllői Trafo Klubban. 2002 év végén Fung András és a zenekar útjai elváltak.

2003 tavaszán, a demonak köszönhetően lemezszerződést írtak alá a floridai Arctic Music Grouppal. Közben 2003 tavaszán nevet változtattak, mivel Supernatural néven, már jópár zenekar létezett világszerte. 2003 nyarán, már Stereochrist néven felvették az első albumot, a Dead River Blues-t, mely tíz nótát tartalmazott. A lemezt liszenszelte a finn Firebox Records, melynek köszönhetően 2003 októberében egy 5 állomásos finn turnén vett részt a zenekar a finn Wasara társaságában.
2004 áprilisában megjelent a Dead River Blues.
2004 májusában beszállt a zenekarba Pálinkás Tamás gitáros, aki főállásban az Isten Háta Mögött zenekar gitáros-énekese.
2004 júniusában kilépett a zenekarból Koltay Tamás dobos, és Felföldi Péter énekes. A 2004. évi Sziget fesztiválon már az új énekessel, Makó Dáviddal lépett fel a Stereochrist.
2004 októberében a PsycheDOOMelic Records szervezésében, az amerikai Negative Reaction társaságában egy 8 állomásos Európa turné zajlott le, melyen már az új dobos, Kludovácz Csaba dobolt. A turné után Pálinkás Tamás nélkül működött tovább a zenekar.

2005 nyarán Hidasi Barna közreműködésével felvettek egy 3 számos promo anyagot, melyet gyakorlatilag élőben rögzítetteka próbahelyünkön. Ezt tesztelésnek szánták a majdani lemezhez és elhatározták, hogy a második Stereo lemezt is így fogják rögzíteni.
2005 őszén ismét európaturnéra indultak, ezúttal az amerikai Methadrone zenekar társaságában, de ezúttal a túra már 11 helyszínt érintett, köztük Rotterdamot, ahol a Dutch Doom Day IV. fesztiválon is fellépett a csapat.
A turnét követően körvonalazódott, hogy az új lemez a PshycheDOOMelic Records égisze alatt fog megjelenni.
2006 áprilisában, - a 2005-ös promohoz hasonló módszerekkel - felvették a második, Live Like A Man (Die As A God) című lemezüket. Mivel a 2005-ös promo anyag nótáival elégedettek voltak, ezért azokat nem rögzítették újra, csak újrakeverték. A lemez felvételéhez ismét Hidasi Barnát kérték fel, és segített az első lemezen dolgozó Borsai Levente is.
A Live Like A Man (Die As A God) lemez 2006 júliusában jelent meg. A lemez megjelenését követően folyamatosan koncerteztek itthon és külföldön is.

2007 tavaszán ismét Finnországba repültek, hogy 3 koncertet adjanak régi finn haverjainkkal a Wasarával. A turné érdekessége volt, hogy Kolos betegsége miatt nem mehetett a többiekkel, így helyette Márkus Levi a Sunday Fury gitárosa tépte a húrokat. 2007 őszén az olasz Zippoval adtak 4 koncertet Olaszországban, továbbá olyan csapatokkal játszhattak itthon mint a Trouble, a Candlemass vagy a Cathedral. Koncerteztek továbbá Európa legnagyobb Doom fesztiválján a Doom Shall Rise-on, ahol a buli hevében Dave Sherman az Earthride énekese egy színpadi ugrást követően lábát törte. 2007 fontos változása volt, hogy Kludovácz Csabit, Binder Gáspár váltotta a doboknál, mivel Csabinak elege lett a metalkodásból. Azóta persze már többször is kisegítette a csapatot, mikor Gazsi nem ért rá. :)

A 2008-as év sem telt eseménytelenül, hiszen a Testament nyári turnéjának hamburgi, saarbrücheni, Illetve lindaui állomásain játszhatott a Stereochrist. Felléptek továbbá a svájci Dawn of Doom, a sprembergi Sludge Noise Night valamint az osztrák Sauzipf Rocks fesztiválokon is.
2009 februárban Makó Dávid énekes kilépett a zenekarból, így a 3. lemez munkálatait új frontemberrel kellett hogy megkezdje zenekar. Az év első fele csendben a próbateremben telt, az új nóták csiszolgatásával. Több próbálkozás után az énekes az a Felföldi Péter lett, akivel a debütáló Dead River Blues album is készült. Az év végén már koncerteket is adott a csapat ebben a felállásban!

A március-tól májusig terjedő időszak a harmadik lemez munkálataival telt. A III. című lemez 2010. június 1-én jelent meg a Nail Records, és a Psychedoomelic records közös kiadványaként!
 

Az előadó honlapja:

www.stereochrist.com

www.dalok.hu/stereochrist

Az előadó Facebook oldala:

Stereochrist  - Live Like A Man (Die As A God)

Stereochrist
Live Like A Man (Die As A God)
NAIL Records
2006

Metal

Stereochrist  - III.

Stereochrist
III.
NAIL Records
2010

Metal, Rock