mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Solar Scream

Solar Scream

A Solar Scream zenekar története 2000 végén indult Mohácson, amikor Harich Gábor (gitár/ének), Müller Gábor (dob), Völgyesi Csaba (basszusgitár) és Kántor Tamás (gitár) elhatározták, hogy a kezdeti próbálkozások után egy csónakban evezve valósítják meg zenei törekvéseiket. A tagokra számos modernebb felfogású riff-, és érzelemközpontú zenekar hatott, alapkoncepciójuk pedig az volt, hogy minden kényszer és skatulya nélkül működjenek, úgy ötvözve hatásaikat, hogy az eredmény saját hangulattal, gondolati és érzelmi tartalommal bírjon. A csapat 2004-ben magánkiadásban jelentette meg Ground Level című első EP-jét. Az anyag öt saját dalt és egy Depeche Mode feldolgozást vonultatott fel, és kedvező visszajelzéseket kapott a hazai és külföldi rockzenei sajtóban.

2006 elején Csabát basszusgitáros pozíción Antal Dávid váltotta, első albumunkat, a 11 saját szerzeményt felvonultató Divider-t már vele rögzítettük. A lemez 2007 novemberében jelent meg az Edge Records gondozásában. A lemez összességében színesebb, érettebb, lényegre törőbb, és vokális téren jóval kimunkáltabb volt, mint elődje, köszönhetően a megszerzett tapasztalatoknak, a Bakery stúdió szakértelmének és Friskó Péter (ex-Perfect Symmetry) aktív segítségének az énekfelvétel terén. A visszajelzések abszolút pozitívak voltak, a lemez a Hungarian Metal Awards szavazásán is szerepelt a legjobb debütalbum kategóriában. A Hammer World 2008-as válogatás DVD-jén szerepelt a When I Need You Most c. dalra készült koncertklip, a csapat pedig a The Ocean és a Lake Of Tears előtt is fellépett. Utóbbi bulin már az újra visszatért Völgyesi Csaba kezelte a basszusgitárt.

A stílusát egyszerűen dallamos modern metalként definiáló zenekar Bare To The Bone című második albuma tíz velős, csontig hatoló dalt tartalmaz egy órában, amelyek 2006 és 2009 között íródtak, egy részük évek óta szerepel a csapat koncertprogramjában, de Vári Gábor hangmérnök-producer szakértelmének és maximalizmusának köszönhetően sikerült őket olyan minőségben és odaadó figyelemmel rögzíteni, hogy az album joggal nevezhető az eddigi legstabilabb és egyben legfontosabb mérföldkőnek a Solar Scream pályáján. Szövegileg a lemez egy témát jár körbe: „Mit tehetsz, ha közted és vágyaid között csak a mások által rád erőltetett szabályok állnak?”
 

Az előadó honlapja:

www.solarscream.hu

www.dalok.hu/solarscream

Az előadó Facebook oldala:

Solar Scream - Divider

Solar Scream
Divider
EDGE Records
2007

Metal

Solar Scream - Bare To The Bone

Solar Scream
Bare To The Bone
EDGE Records
2010

Metal

Dalok, lemezek 1

2010. november 03. 14:24

Solar Scream