mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Válogatás (Filmzene)

Válogatás (Filmzene)

Tímár Péter új filmjének története a középkorban játszódik. Van egy ország, ahol egy lökött király uralkodik, ami rendjén is van: ugyanis itt nagyjából mindenki lökött. Főhősünknek, a király pohárnokának sok a gondja. Először is a munkája igen fárasztó, van hogy egy nap háromszor is kell töltenie a király poharába, és otthona sem mondható nyugodt helynek. Ráadásul a pohárnok felesége a család bevételét úgy próbálja kiegészíteni, hogy házukat engedély nélküli zug-fogadóként működteti. Amiért fővesztés jár. Egyáltalán: itt a középkorban mindenért fővesztés jár. Néhány nap alatt megfordul a házában a koldusnak öltözött király, a magát jósnőnek álcázó királynő, a kor médiasztárja, Lothár, a nagy hóhér, a bolgár bérgyilkos és még néhány hibbant-furcsa figura. A ˝Le a fejjel!˝ vérbő komédia a mindenkori kisemberről, akit a nagypolitika útvesztőiben egyetlen cél vezérel: a túlélés.
A film zenéje a Csinibaba című nagysikerű zenei album hangulatát idézi. Sőt, az alkotógárda összetétele is nagyban hasonlít hozzá: a zenei album producere, zeneszerzője ugyanis Závodi Gábor (aki néhány dalt maga énekel), de felcsendül továbbá Czerovszky Henriett és Bársony Attila hangja is. További sztárvendégek: Anita, Keresztes Ildikó, Ganxsta Zolee & a Kartel, Roy, Sipos Péter és Tamás (Irigy Hónaljmirigy).
10 dal hallható az albumon, amelyeket a filmből vett dialógok kötnek össze és tesznek még izgalmasabbá. A dalszövegek kiválóan illeszkednek a film hangulatához. A dalok hallgatása közben többek között találkozhatnuk a kor népszerű sztárjával a hóhérral, bepillanthatunk a méregkeverés rejtelmeibe és az országlás nehézségeibe. Az album slágere Az élet gyönyörű szép című dal (Roy előadásában), amely a lemez ars poetica-jaként is megállja a helyét.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/valogatasfilmzene

Az előadó Facebook oldala:

Válogatás (Filmzene) - Le A Fejjel

Válogatás (Filmzene)
Le A Fejjel
NarRator Records
2005

Pop

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 15:58

Válogatás (Filmzene)