mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Üllői Úti Fuck

Üllői Úti Fuck

A zenekar 1989-ban jött létre: Molnár Tamás (szaxofon), Szántó Faszi (ének, gitár), Varga Zoltán (basszusgitár) és Farkas Zoltán (dob) felállásban. Első koncertjeikkkel meglepő hatást váltanak ki  (dobálás, köpködés, áramtalanítás, koncertterem bezárása) stb. A banda két hónap után azonnal megcsonkul a magyar néphadsereg miatt, Farkasember és Varga Zoli rövid időre kikerül a rockéletből. Óriási felfordulás a tagcserék miatt, előfordul négy bőgős, két dobos, míg végül hosszabb megállapodás jön létre Philipp László és Gerdesits Feri személyében.
Telik, múlik az idő, koncertezés, lemez semmi. Mígnem 93 elején haveri közadakozásból lérejön az első lemez! Hurrá!!! Innen már komolyabban kell venni öket, hiszen már nyomot hagytak a világban. Farkasember kiszabadul a seregből és visszatér. A szerencsétlen menedzselés ami egész pályájukat végigkíséri, a tagok kénytelenek más csapatokban is próbálkozni. 1995-ben búcsúkoncertet tartanak ami túl jól sikerül így visszatér a remény a fiúkba. 1996 januárban ismét stúdióznak, márciusban megjelenés, ez az album a Fekszik!
A megjelenés után kiszáll Philipp a zenekarból helyére Mezei András kerül, megint sok koncert, és 1997-ben a Sziget fellépés után ajánlatot kapnak egy új lemezre. Meg is történik a felvétel, melyet kilenc nap alatt írnak meg és próbálnak be. Ez lesz az: A ló túlsó oldala – Én meg a Farkasember.
Erre már egy multicég is felfigyel és felvásárolja a csapatot egy zacskó túróért, nevüket megváltoztatja és kiadja a lemezt, felturbózva és új nótákkal megspékelve, átcímezve tehát néhány kivétellel ugyanazt a lemezt kapjuk? Nem, nem, jobbat. Olyannyira dúsra sikerül az anyag, hogy eddigi elveiket feladván még egy gitárost alkalmaznak Lecsó személyében, majd két év múlva ő is elhagyja a hajót, helyére Vastag Gábor lép, aki annyira jó, hogy csak na! Tv, rádió és nagyobb fellépések következnek, PL.Fuck, Brian May Pecsa Fuck, R:E:M: HS 7, Kisstadion. Sok koncert miatt képtelenek határidőre leadni az új anyagukat melyet a kiadó nem néz jó szemmel, persze új lemezt nem ad ki tőlük. Ennek öt éve.

Az előadó honlapja:

www.ulloiutifuck.hu

www.dalok.hu/ulloiutifuck

Az előadó Facebook oldala:

Üllői Úti Fuck - A Gyengébbek Kedvéért

Üllői Úti Fuck
A Gyengébbek Kedvéért
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Alternatív

Üllői Úti Fuck - Fuck 'n' Roll (Üllői úti Fuck & Yellow Spots)

Üllői Úti Fuck
Fuck 'n' Roll (Üllői úti Fuck & Yellow Spots)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2018

Jazz, Rock

Üllői Úti Fuck - Fordított Világ

Üllői Úti Fuck
Fordított Világ
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2019

Alternatív, Pop, Rock

Üllői Úti Fuck Télapó 2016

A gitáros-énekes Szántó Faszi együttese, az ikonikussá vált, 1988-ban alapított Üllői úti Fuck.
A név Szántó agyából pattant ki, egy elírást vélt felfedezni az Üllői úton levő Kosztolányi emléktáblán. Friss angoltudását bevetve újraértelmezte a „hibás" szót: Fák. A többi mára már történelem. A zenekar korai időszakában két kazetta jelent meg (I. - 1993, Fekszik -1996) mindkettő magán kiadásban. A zenekar 1997-ben jelentette meg A ló túlsó oldala című albumot, melynek Esküvő című slágerét a Crossroads Records adta ki. Két évvel később a Polygram kiadó a lemezanyagot néhány számnyi változtatással újra piacra dobta: Én meg a Farkasember címmel. A gyengébbek kedvéért című anyag 2006 közepére készült el és került fel a dalok.hu oldalra, aztán fél évvel később már végre fizikai formában is megjelent.
Következő lemezük várhatóan 2017 elején jelenik meg, melyen két klasszikus, a rajongók által minden koncerten igényelt „sláger" is hallható lesz immár minőségi megszólalásban.
Szántó szavaival: az Üllői Úti Fuck zenei stílusa: budapesti odamondogatós, de a Fuck örömmel és töretlen lelkesedéssel viszi el az odamondogatást az ország minden pontjára.
Régi és új rajongóik egyaránt láthatják és hallhatják őket vidéki kis- és nagyvárosok színpadain, falunapi rendezvényeken, fesztiválokon, kis és nagykocsmákban no és persze a nagy slágernóta az Esküvő miatt, néha a zenekar esküvőkön is megjelenik. Elhíresült számukat több tucat zenekar játszotta és játssza a mai napig a Nagy Napon. A zenekar alapító tagjai közül a két nagy „öreg": Szántó Faszi és Farkasember biztosítja a mostani Fuck zenekar alapját, két ifjonc titánnal kiegészülve. Zenei stílusát tekintve az Üllői úti Fuck: minden (rock, punk, alter vagyis csodás eklektikus-harmonikus)


A zenekar tagjai:

Szántó Faszi Gábor – gitár, ének
Kiszely Márk – basszusgitár
Karádi Gergely – gitár, ének
Farkas(ember)Zoltán – dob, ének

Üllői úti Fuck grand koncert! Üllői úti Fuck grand koncert!
2010. december 15. 10:31

Ennek a zenekarnak az énekesét hallás után sokan Lovasinak hiszik, pedig sokkal rosszabb fej. Ja, és ő írta az 'Esküvőt'. A kedvesen és olykor

tovább >>
Interjú Gerdesits Ferenccel, aki többek között az S-Modell zenekar, Üllői úti Fuck és a Quimby zenekar dobosa, valamint Marlboro Man zenekar frontembere, egy személyben
2007. június 01. 16:43

Dalok.hu: „Mik a hírek”, mi foglalkoztat mostanság leginkább? Gerdesits Ferenc: Kezd elegem lenni zeneileg az úgymond

tovább >>