mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Hétházy Rezső

Hétházy Rezső

A szerző Hétházy Rezső hivatásos előadóművészi pályafutása még 1979-ben kezdődött, „B” kat. énekesként. Kora gyermekkorától meghatározó volt vonzalma a zenéhez, a művészetekhez. Tanult zongorázni, hegedülni, gitározni és énekelni. Közel 10 évig énekes-gitárosként, szóló karriert tudhat maga mögött, s járta az előadó-művészet rögös, ámde cseppet sem örömtelen útját.
Ezt követően un. civil kispolgári foglalkozással váltotta fel a korábbiakat, mondhatni hűtlen lett korábbi álmaihoz.
 
Majd negyedszázad, közel 25 év telt el, hogy teljesen abbahagyta a zenélést, amikor a SORS, – a csupa nagybetűs – mintegy varázsütésre úgy hozta, hogy újra „megtért” a zene világához. Igaz már csak kedvtelés, hobby szinten, saját és barátai örömére, a „BETA Beat Boys” hobby együttes tagjaként.
Sőt nemcsak zenélni, hanem újra írni, alkotni kezdett. Az először csak saját magának szánt dalok, régiek és újak, egyszercsak albumnyi méretet öltöttek.
 
Megszületett hát a nagy elhatározás, megosztja másokkal is az érzéseit, az alkotás, a dalok, a zene által újra megtalált, megszerzett örömöt.
Közrebocsátási szándékát jól jellemzi az általa idézett Ady Endrei vallomás:
„ De jaj, nem tudok így maradni,
                                             Szeretném magam megmutatni,
                                             Hogy látva lássanak,
                                             Hogy látva lássanak.”
 
2003-ban elkészült a CD, amelyen az elhangzó dalokat maga a szerző ( ének – gitár ) adja elő. A hangszerelés, stúdió munkák Kovács Tibor – a BETA zenekar alapítója – tehetségét dicséri, amit igen nagy „beleérzéssel” a szerzővel kiegyensúlyozott együttműködésben teljes egyetértésben készített a BETA Stúdióban.
A szerző két versének zenéjét Ő írta, (10. 14.) valamint közreműködőként szólógitár, szintetizátor és ének szólammal is hozzájárult az elhangzó dalok előadásához. Az album zenei hangzásához hozzájárultak még Lévai Csilla harmonika (1.) és ének (vokál) Évi (1.)
A teljesség kedvéért még idekívánkozik, hogy az albumon elhangzó 12. dal versét Baditz Zsuzsanna írta 1973-ban, a szerzővel eltöltött közös élmény ihletésében.
 
Az albumhoz elkészült még egy füzetke – amely egyben a CD borítója is, amit Filder Károly festő-grafikusművész alkotott a szerző elképzelése szerint, „Életút” c. Tavasz-nyár-ősz-tél : nappal és éjszaka – a szerző pár bevezető mondatával, a dalok verseivel és néhány fotóval.
 
Eredeti, aláírással ellátott CD-kért a Szerzőhöz lehet fordulni – 061 245 25 19.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/hethazyrezso

Az előadó Facebook oldala:

Hétházy Rezső - Még Egyszer...

Hétházy Rezső
Még Egyszer...
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2003

Pop

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:23

Hétházy Rezső