mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Hollywoodoo

Hollywoodoo

Mint minden rendes rockzenekar mi is garázsban kezdtük. Veszprémben, 1993-ban, ketten alapítottuk mai zenekarunk elődjét. (Nirnsee Krisztián-gitár, Trócsányi Gergely-ének,gitár). Hohl Árpád dobos 1996-ban csatlakozott hozzánk. A szokásos tagcserék, katonaság, betegség, barátnők, és egyéb nehézségek ellenére egyre komolyabbá vált a hobbi zenélés. Tanárokhoz jártunk és igyekeztünk minél többet koncertezni hogy rutint szerezzünk.
2000-ben Budapestre költöztünk, mert terveink megvalósításához ez volt a megoldás.
2001 márciusában elkészítettük az első nagylemezünket a HSB-ben Hidasi Barna segítségével. Az Örvényes című  dalt hónapokig játszotta a megboldogult Est FM. A lemez kiadására azonban mégsem került sor, mert a kiadónk becsődölt. Szeptemberben átszerződtünk a Warner-Magneoton kiadóhoz, akik ragaszkodtak a lemez újravételéhez a jobb hangminőség reményében.
Így született meg aztán első albumunk a Stabil Oldalfekvés 2002 tavaszán.
A felvétel az Aquarium stúdióban készült Lakatos Gábor producer irányítása alatt.
A zenekar arculata kezdett kialakulni, a hangzásunk és stílusunk egyre rockosabb lett. Kívánj tízet című számunkat hetekig játszotta a Bridge rádió, a Viva toplistáját pedig két hétig vezette.
2002 májusában Urbán Szabolcs ex-Est FM-es műsorvezető barátunk beszállt ritmusgitárosnak,  ezzel kialakult a ma is érvényes ötös felállás. Decemberben a Kasmir  nevű helyen tartottuk a lemezbemutató koncertünket, ahol meglepetésként a B
ëlgával adtunk elő egy közös számot.                                                       
2003-ban, miközben az Örvényesre készült animációs klipet elkezdte játszani a Viva, országos turnéra indultunk a Bëlga és a Kimnowak társaságában (Estinvázió). Végigjátszottuk az összes valamirevaló nyári fesztivált, majd a Jó reggelt című dalunkra klipet forgattunk egy külvárosi színházban. Ősztől visszavonultunk a próbaterembe, és az új számok írásával foglaltuk el magunkat.
2004. április végétől ismét stúdiózás, ezúttal a Parkplatz stúdióban. A felvételt Bodnár Péter készítette.
2004. szeptemberben megjelent a második lemezünk aminek címe : Karmolok, harapok. A címadó dalra videoklipet forgattunk amit a Viva tv rotációban játszott.
2005-ben énekesünk Gergő, aki eddig reklámfilmekben volt látható, most nagyobb feladat elé került: az egyik főszerepét játssza Pálfi György Taxidermia című filmjének, az Erdő c. számunk pedig vége főcím zenéje a 2006-os cannes-i filmfesztivál óta világkarriert befutott filmnek (klipjét jelenleg játsza a Viva).
2005. november Rembeczki Gábor basszusgitárosbeszáll Bodnár Péter megüresedett helyére
2006. februárban összeállítottunk egy dvd-anyagot ami egy 2005-ben a Sziget fesztiválon rögzített koncertet, az eddigi videoklipjeinket, és verk-jeleneteket tartalmaz.
2006. márciusban elkezdtük a harmadik nagylemez felvételeit, jelenleg a keverés zajlik és hamarosan meg is jelenik „AZ ISTEN LÁBA” címmel.
 
Diszkográfia:
 
2001 Örvényes maxi
2002 Kívánj tízet maxi
2002 Stabil Oldalfekvés
2004 Karmolok, harapok
2006 Az Isten lába + dvd

Az előadó honlapja:

www.hollywoodoo.hu

www.dalok.hu/hollywoodoo

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/hollywoodoomusic

Hollywoodoo - Stabil Oldalfekvés

Hollywoodoo
Stabil Oldalfekvés
mTon
2002

Rock

Hollywoodoo - Karmolok, Harapok

Hollywoodoo
Karmolok, Harapok
mTon
2004

Rock

Hollywoodoo - Azistenlába

Hollywoodoo
Azistenlába
EDGE Records
2006

Rock

Hollywoodoo - Végre

Hollywoodoo
Végre
GrundRecords
2017

Rock

Hollywoodoo Fülembe ólmot 2006
Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 10:27

Hollywoodoo