mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Oláh Ibolya

Oláh Ibolya

Oláh Ibolya roma családba született. Szülei lemondtak róla, csecsemőotthonba került, majd a tiszadobi nevelőintézetben zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett. Öntevékenyen kezdett énekelni és gitározni. Tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában is, de félbehagyta. Sikertelenül próbálkozott néhány alkalommal énekesi vetélkedőkön, míg végül a 2003/2004-es Megasztár (TV2) átütő sikert hozott számára a második helyezéssel. 2004. június 5-én 400 000 ember előtt énekelt egy ingyenes budapesti rendezvényen, amelyen Sting is fellépett.

2005. augusztus 19-én miniszteri kitüntetésben részesítette Bozóki András kulturális miniszter. 2005. augusztus 20-án este, a hivatalos állami ünnep nyitányaként ő énekelte el a Magyarország című dalt (René Dupéré–Geszti Péter).

Brüsszelben, az Európa Parlamentben, valamint Hollandiában is fellépett már.

2013 szeptemberében csatlakozott a Karmapirin nevű nyíregyházi bluesrock zenekarhoz. A kapcsolat rövid ideig tartott.

2014-ben az énekesnő bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe 1 percig sztár című dalával.

2016 elején a Gondolj rám c. film egyik dalát adta elő a szerzővel, Presser Gáborral, melyhez klip is készült. Még ugyanebben az évben 2 dalt készített Zoohacker & Furák formációval, valamint a 2016 őszén megjelenő Keresztes Ildikó Most c. lemezén az "Elég szép" c. Szűcs Norbert-Szabó Ágnes szerzeményben duettet énekelt Keresztes Ildikóval.

Oláh Ibolyát olyan zenekarok, előadóművészek inspirálták a zenei pályán, mint Linda Perry, Alanis Morissette, Pink, Keresztes Ildikó, a Guns N’ Roses, a Rolling Stones, az Aerosmith és a Queen.


 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/olahibolya

Az előadó Facebook oldala:

Oláh Ibolya - Voltam Ibojka / part2

Oláh Ibolya
Voltam Ibojka / part2
Lo©oVoX
2018

Pop

Oláh Ibolya - Voltam Ibojka / part1

Oláh Ibolya
Voltam Ibojka / part1
Lo©oVoX
2018

Pop

Oláh Ibolya - Voltam Ibojka (Single)

Oláh Ibolya
Voltam Ibojka (Single)
Lo©oVoX
2018

Pop

Dalok, lemezek 1

2018. július 11. 13:48

Oláh Ibolya