mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Turbo

Turbo

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára elkészült az első, Németországban rögzített EP “Boarman sessions” címre keresztelve.

Néhány tagcserét követően a zenekar végleges felállása: Tanka Balázs – ének, Vigh David – gitár, Dure - Hammond/Fender Rhodes + ének, Jero – basszusgitár, Delov Jávor – dob.


Az EP-n található One More Time című dalra készített videoklipet a publikum és hazai MTV igen pozitívan fogadta. A dal és a klip is több hétig előkelő helyeken szerepelt a legtöbb listán.

2009. januárjában a Turbo egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, valamint ettől az évtől már szinte miden jelentős hazai fesztiválon (Sziget, VOLT, Hegyalja, SZIN…) részt vettek.

A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének – Vol.1 – anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában, mely később a Rádió Café hallgatók szavazata alapján a 2009-es „Év albuma” lett. Az MR2 Petőfi Rádió kérésére készített akusztik műsor részeként átdolgozott P.Mobil dal – a Lámpagyár – pedig számos nem várt elismerést hozott a zenekarnak.

A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, majd az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült - a Heavyweight Promises című dalhoz - a Turbo második videója.

2010. februárjában a Fonogram Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar. Ez évben a hazai fesztiválok mellett júliusban a szerb Exit Fesztiválon és a Siófokon megrendezett MTV Icon-on is sikerrel mutatkoztak be.

Ősszel ismét fővárosi és vidéki klubkoncertek következtek, valamint egy több héten át tartó Rádió Café listavezető dal, a Magnet megjelentetése. 2010. decemberében a Turbo másodjára volt vendége a népszerű holland énekesnőnek, Anneke Van Giersbergen-nek és a tervek között szerepel a későbbiekben egy közös dal felvétele is.

A második nagylemez ’Lost Measure’ címmel 2011. május 12-én, szerzői kiadásban jelent meg. Elsőként a Lángoló Gitárok blogon került bemutatásra, amit az R33-ban megtartott különleges lemezbemutató koncert követett.

Ez év júliusában nem várt népszerűséggel és fogadtatással lépett színpadra a Turbo egy bolgár fesztiválon, de Szerbiában is visszatérő vendégnek számítanak már. A nyár ismét hazai és külföldi fesztiválokkal, az ősz fővárosi és vidéki klubkoncertekkel telt, az évet pedig a már hagyománnyá vált Óriás-Turbo közös évzáró koncerttel búcsúztatták a fővárosi Corvintetőn.

2012 áprilisára akusztikus lemezzel készülnek és a tervek között szerepel több külföldi koncert, és turné is. 

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/turbo

Az előadó Facebook oldala:

Turbo  - Vol. 1.

Turbo
Vol. 1.
Pongo Pongo Collective
2009

Rock

Turbo  - Lost Measure

Turbo
Lost Measure
Pongo Pongo Collective
2011

Rock

Turbo  - Pentagram

Turbo
Pentagram
Dunagentsys Kft.
2013

Pszichedelikus, Rock

Turbo  - Lullabies For Awakening

Turbo
Lullabies For Awakening
Pongo Pongo Collective
2015

Pszichedelikus, Rock

Dalok, lemezek 1

2011. december 23. 15:22

Turbo