mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Fool Moon

Fool Moon

Hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 17 évnyi újító-úttörő munkát tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is.

Eddigi pályafutásuk alatt 6 nagylemezt, 9 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhatnak magukénak.
Nevükhöz fűződik a magyar popzene történetének első, rádiók által is játszott pop-acappella slágere is, a “Kettesben jó”, amely a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban.
Ugyancsak a Fool Moon az első acappella formáció, mely A Dal c. Eurovíziós dalválogatóban szerepelt. Az együttes a második helyezésig menetelt saját, It Can't Be Over c. dalával, amely által az egész ország megismerhette őket és a műfajt.
2016 végén a Fool Moon egy budapesti, születésnapi nagykoncerttel ünnepelte 15 évnyi sikeres pályafutását.

LEMEZEK
Az együttes már a kezdetektől próbált a nagy hazai és nemzetközi érdeklődésnek is megfelelni - míg 2003- ban Magyarországon a "Csillagok..." c. első lemezükkel robbantak be a köztudatba, melyen magyar slágerek feldolgozásai voltak hallhatók, addig a csapat énekelt angolul, olaszul, franciául, de még bantu nyelven is, többek között olyan előadóktól mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton, amely dalokat a 2005-ös Merry Christmas kislemezükre és 2008-as Acappelland című nagylemezükre rögzítették.
2008-ban Kováts Kriszta “Arany-óra” című Arany-ballada előadásával kísérletet tettek a magyar irodalom és könnyűzenei acappella éneklés határainak kitágítására, majd a popzenéhez visszatérve, 2012-ben megjelent GeorgeMichaelJackson5 című lemezükre személyes kedvenceiket gyűjtötték össze Michael Jackson és George Michael dalaiból.
2012 végén Takács Nikolas-szal közös adventi turnéjukkal és Music & Soul című lemezükkel a hazai toplisták élére kerültek.
2015-ben az együttes új lemezzel jelentkezett Kettesben jó címmel, melyen a legnevesebb hazai előadókat látták vendégül egy-egy dal erejéig.

NEMZETKÖZI ÉS HAZAI DÍJAK
2005-ben a Fool Moon a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett, amikor első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb szakmai megmérettetésén. 2006-ban az együttes a VI. Tajvani Nemzetközi A Cappella Versenyen kapott első helyezést és két különdíjat.
2009-ben az Acappelland című lemezen megtalálható "Szerelem, szerelem..." népdalátdolgozást - rangos mezőnyben - Nemzetközi CARA-díjra is jelölték legjobb folk/világzene kategóriában, olyan együttesekkel egy mezőnyben, mint a King’s Singers, a Neri per Caso vagy a Take6.
2010-ben az olaszországi Solevoci Nemzetközi Acappella Versenyen a “Szerelem, szerelem...” című dallal a legjobb átirat díját nyerték el.
2013-ban a Fool Moon Takács Nikolasszal közös, Music & Soul című lemezét Fonogram-díjra jelölték.
2014-ben második helyezést értek el az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján, A Dal című műsorban. 2015-ben a Kettesben jó c. lemezen található Hello.tourist! újabb CARA-jelölést hozott az együttesnek, ezúttal a legjobb humoros dal kategóriában.
2015-ben a Fool Moon Szeged kultúrájáért végzett munkájáért Kölcsey-éremben részesült, és ugyanebben az évben elnyerte a Best of Budapest díjat is.
2017-ben és 2018-ban a 180 együttes részvételével zajló I. és II. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Versenyről az első díjjal tértek haza.

KÖZREMŰKÖDÉSEK, FELLÉPÉSEK
17 éves pályafutásuk alatt együtt dolgoztak a legismertebb hazai előadókkal, többek között Presser Gáborral (1 koncert), Zsédával (Ünnep), Szolnoki Péterrel (Bon-Bon: Dupla élvezet), Malek Andreával (Retúr), Szekeres Adriennel (Olyan, mint te), Rúzsa Magdival, Szirtes Edina „Mókus”-sal, Kováts Krisztával (Arany-óra), a Magna Cum Laudéval (Magnatofon) vagy Edvin Martonnal. 2008-ban a Fool Moon képviselte Magyarországot Csézyvel a belgrádi Eurovíziós Dalversenyen, valamint 2016-ban Freddievel Stockholmban.
Számos külföldi fesztivál állandó résztvevői, melyek alkalmával közösen lépnek fel a nemzetközi acappella éneklés sztárjaival.
Fennállásának 17 éve alatt a Fool Moon 15 országban koncertezett, többek között Tajvanban, Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Szingapúrban, Oroszországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Hollandiában.

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGEK
A vokális zene népszerűsítése céljából 2005-ben életre hívták Szegeden az első magyarországi acappella ünnepet, a “Fool Moon” Nemzetközi Acappella Fesztivált, mely évről évre egyre nagyobb sikerrel kerül megrendezésre.
A Fool Moon 2002 és 2018 között több mint 300 alkalommal tartott előadást az acappella éneklés történetéről az ország 9 megyéjében, a Filharmónia Kelet-Magyarország rendezésében, 6-18 éves diákok számára.

TAGOK
Mészáros Tamás - tenor
Molnár Gábor - tenor
Vavra Bence -tenor
Wodala Barnabás - bariton
Németh Miklós - basszus, együttesvezető

Az előadó honlapja:

www.foolmoon.hu

www.dalok.hu/foolmoon

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/foolmoonvocalband

Fool Moon  - Merry Christmas

Fool Moon
Merry Christmas
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2004

A cappella, Jazz, Pop

Fool Moon  - Acappelland

Fool Moon
Acappelland
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2008

A cappella, Jazz, Pop

Fool Moon  - GeorgeMichaelJackson5

Fool Moon
GeorgeMichaelJackson5
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2011

A cappella, Pop

Fool Moon  - Kettesben Jó

Fool Moon
Kettesben Jó
SMP
2014

A cappella, Pop

Fool Moon  - It Can't Be Over (Single)

Fool Moon
It Can't Be Over (Single)
SMP
2014

A cappella, Pop

Fool Moon  - Uptown Funk (Single)

Fool Moon
Uptown Funk (Single)
SMP
2015

A cappella, Pop

Fool Moon  - Don't Worry (Single)

Fool Moon
Don't Worry (Single)
SMP
2016

A cappella, Pop

Fool Moon  - Return 2 Acappelland

Fool Moon
Return 2 Acappelland
SMP
2018

A cappella, Pop

Dalok, lemezek 1

2011. december 14. 16:24

Fool Moon