mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Kozma Orsi Quartet

Kozma Orsi Quartet

KOZMA ORSI

Kozma Orsi a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb, egyedi hangú és korát meghazudtoló zenei világgal rendelkező fiatal énekesnője.

Az elmúlt évek hazai jazz életének meghatározó tagja. Az energikus művész a Jazz+Az és a Cottob Club Singers sikerei után szóló karrierbe kezdett.

Orsi 15 éve sikeres a zenei pályán, ez idő alatt több mint 100 lemezen dolgozott közreműködőként, megannyi slágert énekelt számos formációval, több musical főszerepet játszott el, és számtalan hazai, illetve külföldi klubban, fesztiválon, eseményen vett részt Európa-szerte.

Kozma Orsi 1976. október 2-án született Budapesten. Kislányként a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, majd a gimnázium elvégzése után színészpályára készült, Toldy Mária stúdiójában két évig tanult.

A színpadon az Operett Színház valahol Európában című darab Évájaként debütált, majd Székesfehérváron a Dzsungel könyvében szerepelt. Egerben együtt játszott Molnár Piroskával, Bodrogi Gyulával és Hegedűs D. Gézával Brecht Koldusoperájában, de részt vett a TÁP Színház Űrzrínyiász című előadásában is. A filmvásznon is bizonyított; a Kalózok című zenés magyar filmben, továbbá a Tűzvonalban című magyar sorozatban. Az énekesnőnek a nagy áttörést, az országos ismertséget a Jazz+Az hozta meg. 2002-től a Cotton Club Singers tagja lett. 2005-ben találkozott Szakos Krisztián dalszerzővel és elkészítették Orsi első szólóalbumát, az Egy Szó-t. 2007-ben Orsi megvált a vokál csapattól, hogy szólókarrierjére koncentráljon. 2007 májusában jelent meg második pop szólólemeze, az Igazi szerep címmel. A harmadik önálló albumot hat év elteltével, 2013 májusában, Vulkán címmel adta ki.

Orsi egyebek között olyan zenekarokkal és előadókkal dolgozott együtt, mint Presser Gábor, Tolcsvay László, Dés László, Novák Péter, Tony Lakatos, Vince Mai, Rob van de Wouw, Krystov Scieranski, a 9:30 Collective, vagy az Eat me!

2008-ban megalakult a Kozma Orsi Jazz Quartet, színesítve az énekesnő palettáját, és ugyanebben az évben már meg is jelentették első albumukat, a Hide and seek-et, mely azonnal Fonogram díj jelölt lett. A lemez 2010-ben Japánban is megjelent. 2009-ben a Jazzy dalverseny különdíját, 2010-ben a Pécsi Fringe Fesztivál szakmai díját nyerte el.


A KOZMA ORSI QUARTET TAGJAI:

Kozma Orsi -ének
Cseke Gábor-zongora, billentyűs hangszerek
Hárs Viktor-bőgő, basszusgitár , baritongitár, vokál
Pusztai Csaba-dobok, ütőhangszerek

Az előadó honlapja:

www.kozmaorsi.hu

www.dalok.hu/kozmaorsiquartet

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/kozmaorsiquartet

Kozma Orsi Quartet - Hide And Seek

Kozma Orsi Quartet
Hide And Seek
Magneoton
2008

Jazz, Pop

Kozma Orsi Quartet - Embrace

Kozma Orsi Quartet
Embrace
Magneoton
2010

Jazz

Kozma Orsi Quartet - Soulprints

Kozma Orsi Quartet
Soulprints
Tom-Tom Records
2014

Jazz

Megjelent a Kozma Orsi Quartet új lemeze, a SOULPRINTS! Megjelent a Kozma Orsi Quartet új lemeze, a SOULPRINTS!
2014. július 09. 20:08

Megjelent a Kozma Orsi Quartet legújabb stúdióalbuma, Soulprints címmel. Letisztult dalok, erőteljes hangulat és gazdag érzelemvilág jellemzi az új

tovább >>