mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Saint Petrol

Saint Petrol

A zenekar projectként alakult 2006 tavaszán. A budapesti underground ismert (Insane, Fish!, VL45) zenekaraiból összeállt zenekar, azonnal dalok megírására fektette a hangsúlyt.

2006 nyár elején több mint két tucat dal került megírásra, mely azonnal körvonalazta a zenekar terveit. A lehető legőszintébb, laza, slágeres stoner rock zúzás, ahogy a csövön kifér.

Az elkészült dalokból válogatva, rögzítésre került az első kislemez, 4 dallal. A Not Music Just Rock kislemez elsődleges célja, kiadókkal és management-ekkel való kapcsolatfelvétel.

2006 telén újabb kislemez készül, ezúttal 2 dallal, Ghost Town Man címmel, az érdi Bakery stúdióban.

A zenekar 2007-es éve az első lemez dalainak befejezésével, és azok felvételével telt, de emelet számos budapesti klubkoncerten vett részt. A zenekar eddigi legfontosabb koncertje a stoner legenda, Brant Björk előtt való fellépés volt.

A Saint Petrol számos kiadóval folytatott tárgyalást, és végül az EDGE Records gondozásában, 2008 első negyedében jelenik meg az első nagylemez, Greatest Titscímmel, mely 11 dalt tartalmaz. A lemezen a 2 perces stoner rock slágerektől a 6 perces sludge elszállásig minden megtalálható.
 

 

Az előadó honlapja:

www.saintpetrol.com

www.dalok.hu/saintpetrol

Az előadó Facebook oldala:

Saint Petrol - Greatest Tits

Saint Petrol
Greatest Tits
EDGE Records
2008

Rock

Dalok, lemezek 1

2009. június 08. 13:39

Saint Petrol