mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Flúg

Flúg

A zenekar kb. '99 nyarától viseli a Flúg nevet, ám az arculat folyamatos formálódása és a zenei összhang hiánya több tagcserét is eredményezett, így a jelenlegi felállás csak 2006-ban alakult ki. A Flúghoz köthető első hanganyag 2000 végén készül el, ami anyagiak és kellő felkészülés hiányában csak minimális példányszámban kerül ki a City Sound stúdió falai közül.

A következő demó rögzítésére 2002-ben kerül sor a Vedres Joe által vezetett Garage stúdióban. Ezen elkészült dalok helyet kaptak az egykori Est FM. és Pannon Rádió játszási listáiban, ennek köszönhetően több interjúlehetőséghez is jutott a zenekar.
Az akkori csapat első tehetségkutatós megméretettetésén a biatorbágyi Vöröspince fesztiválon szakmai elismerésben részesült, ezen felbuzdulva indult a nevezés a további “tehetség gondozás” címén futó fesztiválokra.
 
2004-ben a folyamatos tagcserék után, a próbák alatt kialakult pozitív hangulat eredményeként, a zenekar kvartettre „bővült” és határozottabb zenei elképzeléseket tűzött ki céljául. 2005 elején az új felállás által szerzett dalokból csmegézve az Audioplanet stúdióban elkészül az Előjel címet viselő demó. Még ez évben Jaya-Hari Das által egy 6 számot tartalmazó hanganyag kerül rögzítésre, mely kislemez később szerzői kiadásban jelenik meg Kiszakadt belőlem címen.
A tarsolyban az új anyaggal különböző fellépési lehetőségekhez jutott a zenekar, Black-Out (mini turné), továbbá klubkoncertek az Eleven Hold, a Lord, a P. Mobil, a Beatrice és a Zorall társaságában. A nyár pedig a fesztivál meghívások elegettételével telt, EFOTT, JB Line-Up (Margitszigeti Szabadtéri Színpad), I. Vajdasági Rockmaraton (Szerbia), Félsziget Fesztivál (Románia), Váci Világi Vigalom, AZFeszt, Felszabadulás Rock-nap (Szlovákia), stb.
 
Az immár jól sikerült felvételeknek köszönhetően a zenekar iránt fokozatos érdeklődést mutatott a média is. Szinte az összes hazai zenével foglalkozó nyomtatott ill. internetes szaklapok és magazinok hasábjain is dicsérő kritikákat kapott a lemezelőzetes. Ezáltal több ínterjú lehetőséghez jutott a zenekar, a Zenész, a Rockinform és a HammerWorld magazinoktól, a FiX Rádió, az egykori Budapest Rádió, a Civil Rádió, ill. számos vidéki rádió, továbbá a ViVa és Duna Tv műsoraitól. Hosszabb-rövídebb ideig ezen rádiók játszási listáin hallhatóak voltak a flúg slágeresebbnek titulált dalai.
A zenekar számos tehetségkutatók eredményeként az UNIVERSAL-tól előszerződést kapott, amely a kiadó feltételei miatt meghiúsolt okokból nem került sor végleges megállapodásra, a nagylemez szerződés aláírására.
 
2008-ban a Jaya-hari Das által vezetett Audioplanet stúdióban a zenekar rögzíti első nagylemezének hanganyagát, mely még ez év decemberének első napjaiban az EDGE Records gondozásában jelenik meg.

Az előadó honlapja:

www.dalok.hu/flug

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/Flugzenekar

Flúg - Elviszlek Magammal

Flúg
Elviszlek Magammal
EDGE Records
2009

Rock

Flúg - Rendezői Változat

Flúg
Rendezői Változat
EDGE Records
2015

Rock

Dalok, lemezek 1

2009. április 16. 16:23

Flúg