mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Jamie Winchester - Hrutka Róbert

Jamie Winchester - Hrutka Róbert

Jamie Whinchester és Hrutka Róbert olyan két meghatározó alakja a magyar zenei életnek, amelyekhez számos igényes slágert, illetve film- és reklámzenét köthetünk.
Robi együttdolgozott például a Rapülők együttessel, Lerch Istvánnal és barátaival, a Bon Bonnal és a Cotton Club Singers-szel. Közös produkcióban szerepelt még Für Anikóval, Tolcsvay Lászlóval, Dés Lászlóval és Bereményi Gézával. Szinte megszámlálhatatlan reklám zenéjének szerzője, és a filmzene terén sem szerénykedhet, hiszen a Herendi Gábor által rendezett Magyar Vándor című film dalai is az ő tollából származnak.
Jamie és Robi olyan zenészekkel játszanak együtt, akik más sikeres magyar produkcióban is közreműködnek. Dobosuk a fiatal és tehetséges Borlai Gergő, vokálosuk és ütőhangszeres kollégájuk Dely Domonkos, basszusgitárosuk Giret Gábor, billentyűsük pedig Galambos Zoltán.
A szerzőpáros 2001-ben robbant be a magyar köztudatba, amikor egy nagyon közkedvelt reklámban naponta többször felcsendült Jamie hangja. Az It’s your life című dal olyan óriási sikert aratott, hogy nemcsak a slágerlisták élén szerepelt, hanem a kívánságműsorok napi kérései között is. A váratlan siker meghozta számukra az első albumot, amely a közkedvelt dal címét viseli, és amelyet a Tom-Tom Records népszerűsített. A kirobbanó siker után nem is volt meglepő, hogy Jamie és Robi nem sokkal a megjelenés után az aranylemezzel büszkélkedhetett.
Nem sokkal az első lemez sikerei után a szerzőpáros megkezdte második lemezének munkálatait, amely szintén a Tom-Tom Recordsnál került kiadásra. A kitartó stúdiómunkálatok után piacra került a Last one out…please close the door című második album. Természetesen ez a zenei anyag sem okozott csalódást a rajongóknak, hiszen a 2003-as évet a Petőfi csarnokban zárták a fiúk egy teltházas lemezbemutató koncerttel, amelyen Tátrai Tibor volt a meghívott vendégük.
A zenekar számára a 2004-es év szép sikerek és elismeréseket hozott: márciusban a Wood & Strings koncert és lemez kapcsán átvehették az Artisjus-díjat „Az év könnyűzenei alkotópárosa” kategóriában. A májusban megrendezett unplugged koncertből egy duplalemez és egy DVD felvétel született, amelyen igényes hangszerelésben szólalnak meg a dalok. A koncerten közreműködött Tunyogi Orsi és Tóth Edina, mint vokál és John Murphy, aki gitárosként játszik a felvételen. A Mendelssohn kamarazenekart Wolf Péter vezényelte, a hangszerelési munkálatokban, pedig Fekete Kovács Kornél közreműködött. A dvd nemcsak a koncertfelvételt tartalmazza, hanem az előkészületek alatt forgatott werkfilmet és az eddig forgatott klippeket is.
 
Last one out
Napjaink legsikeresebb szerzőpárosa ezzel az albummal is beizzította rajongótáborát. Még fel sem került a falra az It’s your life maxiért kapott aranylemez, máris stúdióba vonultak, hogy elkészítsék következő nagylemezüket, Last one out címmel. Jamie és Robi, valamint a zenekar, fantasztikus anyaggal állt elő, hiszen egy év után sikerült nekik olyan dalokat alkotni, amelyek mind hangzásában, mind hangszerelésében tökéletesre sikeredtek. Megmaradtak az előző albumon használt vonalak, stílusok és jegyek, azonban a „Last one out” rockosabb hangzású. A lemez sikere garantált, hiszen olyan slágerek szerepelnek az albumon, mint a One way to heaven, a Nice try, valamint a Prime Time. A címadó dal (Last one out...Please close the door) sem hagyja nyugodni a női szíveket. A gyönyörű hangszereléssel dúsított és érzelmekkel teli dal, minden bizonnyal a rajongó hölgyek kedvencévé vált.
 
Its your life
Egy fiatal lány és egy fiú áll az utcán romantikusan, szerelmesen, dacolva a zuhogó esővel...- mindenkinek ismerős a kép, hiszen több száz óriásplakáton is látható volt a megható jelenet. A film képei és a hozzátartozó zene hangulata telitalálat, nem csoda, hogy már a kampány indulását követően izzani kezdtek a telefonvonalak a dalrészlettel kapcsolatban, sokan kérdezték, mi ez a dal, ki énekli? Ez a dal - a hiedelmekkel ellentétben - magyar földön született. Az IT'S YOUR LIFE című szerzeményt Hrutka Róbert és a Magyarországon élő, ír származású Jamie Winchester írta és ők is adják elő, nem is akárhogyan.
 
Wood and Strings
Óriási sikere volt a zenekar Wood and Strings című unplugged koncertjének a Millenáris Teátrumban, 2004. május 7-én. A koncert hangulata remek volt, ezt a teltházas közönség, a gyönyörűen felépített színpad (El Castillo Spanyol Bútorszalon) és a zenekar garantálta! A Herendi Gábor által irányított, 8 kamerás DVD-felvétel, valamint a Wood and Strings címet viselő dupla album újabb állomása volt a sikeres zenészpáros pályafutásának. Jamie-t, Robit, valamint a zenekart többen is segítették a koncerten: Tunyogi Orsi, Tóth Edina a vokál szekciót erősítette, John Murphy pedig a gitárosként közreműködött. A Mendelssohn kamarazenekart Wolf Péter vezényelte, a vonós hangszerelés pedig Fekete Kovács Kornél munkáját dicséri.
 
 
 

Az előadó honlapja:

www.jamie-robi.hu

www.dalok.hu/jamiewinchesterhrutkarobert

Az előadó Facebook oldala:

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - It's Your Life

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
It's Your Life
Tom-Tom Records
2000

Pop

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - One Way To Heaven (Maxi Single)

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
One Way To Heaven (Maxi Single)
Tom-Tom Records
2003

Pop

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - Last One Out.. (Please Close The Door)

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
Last One Out.. (Please Close The Door)
Tom-Tom Records
2003

Pop

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - Wood And Strings II.

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
Wood And Strings II.
Tom-Tom Records
2004

Pop

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - Wood And Strings I.

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
Wood And Strings I.
Tom-Tom Records
2004

Pop

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - Hole

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
Hole
Last One Out Records
2005

Rock

Jamie Winchester - Hrutka Róbert - The Trouble You're In EP

Jamie Winchester - Hrutka Róbert
The Trouble You're In EP
Last One Out Records
2007

Pop

Jamie Winchester & Hrutka Róbert: Last One Out... búcsúkoncert
2008. október 15. 10:08

Mint hallhattad már, 8 évnyi sikeres pályafutás után a Jamie Winchester & Hrutka Róbert zenekar úgy döntött, lehúzza a rolót. Noha a Jamie - Robi

tovább >>
Fergeteges sztárparádé a Művészetek Palotájában
2007. november 19. 10:54

2007. december 9. 19:30 óra, Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem „Wood & Strings” – unplugged

tovább >>
Tóparti koncertek az Orczy-kertben
2006. augusztus 31. 10:22

Tóparti koncertek az Orczy-kertben Augusztus 31-én, csütörtökön 20 órakor Jamie Winchester – Hrutka Róbert duó Belépő: 700 Ft.

Jamie és Robi fáradhatatlanul járja az országot...
2006. július 10. 17:24

Programok:07.12. 22:30, szerdaduó koncertVeszprém, Utcazene feszt.  07.14. 21:00, péntekunplugged koncertTokaj, Hegyalja

tovább >>
Csendes ülős koncert a Gödörben
2006. április 24. 09:50

A Gödör Klub áprilisi koncertsorozatának nyitódarabjaként rendhagyó koncertet játszik a klub egyik állandó fellépõje a Jamie Winchester &

tovább >>