Z!ENEMi - Mindenhol jó!

2022. 08. 17.

Ájtatos rap, szakrális funk, könyörgő rock, idvezült metál, zsoltár-pop, és öt borsodi lator. Ez a Z!ENEMi. Négy sokat próbált miskolci zenész és egy emszí alapította a Z!ENEMi együttest még 2017-ben, hogy ötvözze a rapet és a rockot, a funkyt és a metált és ebből jó dalokat gyúrjon össze. Az, első "Hallod?!" címre keresztelt lemez jó kritikákat kapott, a zenekar sok helyen mutathatta meg magát a kis- és nagyérdeműnek, a Paddy and the Rats, a Nomad, a Tankcsapda, vagy épp a Ganxsta Zolee és a Kartel társaságában és számos önálló koncerten. 

A "Második Eljövetel" című második lemez még ennél is nagyobb érdeklődést hozott a zenekar számára, A Király és a Szar, szappan, szalámi kisebb feltűnést keltett a zenei és egyházi körökben, utóbbiban nem feltétlenül pozitívat, de az ízlések és pofonok - szerencsére - különbözőek. A COVID viszont lehűtötte a kedélyeket. 

A Z!ENEMi ekkor 360 fokos fordulatot vett és ott folytatta, ahol a Második eljövetelen abbahagyta, csak még fülbemászóbb, még fogósabb dalokba fogott, ezek közül az első pedig nem más, mint egy szerelmes dal a turnézáshoz, a "Mindenhol jó!"

A klipet az együttes a bezárásra ítélt kultikus miskolci szórakozóhelyen a Grizzly söröző szabadtéri színpadán forgatta fröccsözés, meccsnézés és zenélés közben, mert ez pont olyan, amilyennek a tagok az életet szeretik. 

Összefoglalva tehát, két lemez, sok klip, még több koncert, a többit meg tessék meghallgatni, megnézni, megvenni, letölteni. Ellopni nem, mert ugye, a hetedik parancsolat.

A Z!ENEMi tagjai:
A Messiás:
Balogh “Juró” Szabolcs – ének, szöveg
Az Angyalok kara:
Csontos Krisztián – gitár
Szvoboda László - gitár
Hudák Attila - basszusgitár
Mezei Geris - dob


Koncertfotó: Bobal Kati 
Stúdiófotók: Takács Joci

Mindenhol jó! klip: 



 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink