#zenélnénk

2020. 05. 15.

"A Music Hungary Menedzsment Szakosztályának javaslata a COVID-19 veszélyhelyzet miatti rendezvény-tiltás fokozatos engedélyeztetéséről teljes egészében olvasható a Szövetség oldalán, illetve social media felületein. A közlemény közzétételével egyidőben Facebook kampányt is indítottak, amelyben arra buzdítják a zeneipar érintett szereplőit, előadókat, menedzsereket és minden háttériparban dolgozót, hogy ideiglenesen lássák el profilképüket a #zenélnénk kerettel.

A kialakult járványhelyzet miatt zenészek és háttéripari dolgozók ezrei maradtak jövedelem nélkül a szezonálisan legfontosabb hónapokban. Erről több kutatás indult már az elmúlt két hónapban, különböző intézmények mérték fel saját platformjaikon, hogy mekkorra lehet számszerűsítve a baj. 

A zeneipar képviseletében megfogalmazott üzenetben a Music Hungary Szövetség most azt szorgalmazza, hogy a veszélyhelyzet kihirdetését követően bevezetett biztonsági intézkedéseket fokozatosan oldják fel, annak érdekében, hogy minél hamarabb munkába állhasson az ipar minden szereplője. Javaslataik a döntéshozók felé

- legyenek a zenés rendezvények - alacsonyabb létszámú programok esetén - augusztus 15-e előtt is megtarthatóak,
- engedélyezzék kis létszámú produkció részvételével a zenei eseményeket, a már engedélyezetten nyitvatartó vendéglátóhelyeken, strandokon,
- engedélyezzék a koncertek megtartását szabadtéri helyszíneken, a befogadóképesség egyharmadáig, de legfeljebb 500 főig.

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 05. 30.
De csak megváltott ülőhelyekkel. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda értesülése szerint szigorú feltételekkel ugyan, de ismét engedélyezett szabadtéri rendezvények megtartása, amelyek közül a koncertek sem jelentenek kivételt.
2020. 06. 04.
Ügyfélfogadás időpontfoglalással | Adatmódosítás, SZIR-regisztráció online is | Jön! HOTS Songlab | NKA alkotói támogatások kifizetése | A koronavírus hatása a jogdíjakra |
2020. 06. 02.
A dalok többségét a jó pár éve ismét kitartóan aktív Báriótól megszokott dallamos, érzékeny és olykor elgondolkodtató stílus jellemzi.
2020. 06. 02.
A HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda idén negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi mentortáborát. Augusztus végén, Zsennyén lesz lehetősége a kiválasztott produkcióknak közösen elkezdeni egy tudatos karrierút tervezését.
2020. 05. 30.
2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink