WOMEX 2021 Porto – jelentkezz showcase-re, konferenciára!

2021. 04. 02.

Meghirdették az idei 7 szamurájt, vagyis a zsűri összetételét. Idén Portugáliában lesz a világzenei expó. Nehéz időket éli a zeneipar, ilyenkor még fontosabb a közösség fenntartása, a kiút közös keresése.
Az elmúlt évben az egész világ zenei ökoszisztémája hatalmas károkat szenvedett – írja a WOMEX a legújabb hírlevelében. - És miközben azon dolgozunk, hogy áthidaljuk a hiányosságokat, és innovatív megoldásokat és módokat keressünk a globális járvány kárai enyhítésére, most - minden eddiginél jobban - támogatást szeretnénk kérni üzenetünk eljuttatásához mindenkihez, aki illeszkedhet a WOMEX 21 programjába.
A globális zenei élet minden művészével, konferencia előadójával, filmkészítőjével, mentorával és zenei szakemberével kapcsolatba szeretnénk lépni és látni őket a WOMEX 21 Program részeként. A WOMEX kifejezetten örömmel fogad mindenféle háttérből érkező javaslatokat, és ösztönzi azokat a beadványokat, amelyek növelik a nemzetközi zenei élet sokszínűségét - legyen szó kultúráról, régióról, nemről, stílusokról, előadási hagyományokról és egyebekről.
 
A jelentkezés benyújtásának határideje: 2021. április 16., péntek.
ITT lehet jelentkezni.

Azok is bekapcsolódhatnak a közösségbe, akik nem tudnak kijutni idén Portóba. A virtualWomex egész évben nyítva van.

Bemutatkozik a WOMEX 21 zsűrije 

A zsűri 7 szamurája fogja kiválasztani a jelentkezők közül a hivatalos program koncertjeit és konferenciáját, az esemény 27. kiadásában, amely fizikai formátumban zajlik Portugáliában, Portugáliában, 2021. október 27. és 31. között.

A showcase zsűri tagjai:

António Guimarães (Portugália), AMG cég vezetője
Charlie Crooijmans (Hollandia), zenei újságíró, zenetudós, rádióműsorvezető
Kerry Clarke (Kanada), művészeti vezető, Calgary Népzenei Fesztivál; programszervező, Block Heater Festival
Lewis Robinson (Egyesült Királyság), a Mais Um Records tulajdonosa;: WorldwideFM, Soho Radiók házigazdája.
Todd Puckhaber (USA), az SXSW korábbi zenei és rendezvényprogramozási vezetője.

A konferencia zsűri tagjai:

Ana Rodriguez (Mexikó), zenekari menedzser; International Music Managers Forum igazgatója,
Amani Semaan (Libanon / Franciaország), Beirut & Beyond társalapítója, rendezője.

A Club Summit kurátora

Juan Ortiz de Zaldumbide (Kolumbia / Svédország), az M3 Music társalapítója, üzletfejlesztési menedzser a WARM Musicnál.

Képek forrása: Womex.com
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink