Vörös István: AKKOR és MOST - 1981 / 2021

2021. 02. 22.

A szervezők módosították Vörös István zenekaros koncertjének dátumát. Az eredetileg márciusban, a MOM Kulturális Központba meghirdetett koncert új időpontja 2021. október 9., helyszíne változatlan. Fontos tudatnunk minden kedves vásárlónkkal, hogy Immár 14 albuma érhető el Istvánnak és a Prognózis zenekarnak zeneáruházunk kínálatából! Érdemes végiglapozni, sok meglepetéssel szolgálhatunk! Elsőként most az "Anyu Leveleit" ajánljuk!

Vörös Pisti 1981. február 21-én alakította meg a Prognózis zenekart. Ezt megelőzően, katonai ideje alatt, Baján a HadiRock formációban nyúzta a húrokat és szerzőként bontogatta szárnyait. Ennek a csapatnak már Cirmos Kormos Gábor és Klemm Ervin is tagjai voltak. Leszerlése után, Budapesten hozzájuk csatlakozott Jankai Béla és Bártfai György dobos.

A zenekar a ’80 –as években nagy sikereket aratott fesztiválokon, klubokban és művelődési házakban, az ország minden pontján. A Prognózis zenekar 1987-ig működött. Ez idő alatt egy kis lemez a Hajsza közben–Nyári éjszakák (1982), és két nagylemez, Előjelek (1984), Tele van a város szerelemmel (1986) jelentek meg.

A zenekar megszünte után minden tag a zene közelében maradt, a Prognózis évek a mai napig meghatározóak számukra. Erre az estére Vörös Pisti meghívta régi zenésztársait, hogy megemlékezzenek a zenekar megalakulásáról A hangverseny keretében egy Prognózis blokkban felidézik a régi hangulatot, felcsendülnek a legismertebb és legkedveltebb dalok. (10-14 dal).

A koncerten természetesen elhangzanak Vörös István későbbi korszakokban írt slágerei is, a ’90-es évektől napjainkig. A koncert napján megjelenik a Hallgass, ha jót akarsz! A legjobb Vörös István dalok 6. Koncert után dedikálás.

AKKOR és MOST - 1981 / 2021
VÖRÖS ISTVÁN zenekaros koncert
Dalok a PROGNÓZISTÓL napjainkig
MOM Kulturális Központ
2021.október 9.
Vendégek az egykori Prognózis tagok:
Jankai Béla - billentyűk
Cirmos Kormos Gábor - basszus
Klemm Ervin – gitár


MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink