Újdonságok a Zorall háza tájáról: klip, koncert, Koroknai Árpi a fronton!

2020. 08. 17.

A Viszkisként elhíresült, mostanában azonban inkább keramikusként dolgozó Ambrus Attilával forgatta le legújabb videoklipjét a Zorall, akik egyben ezzel a dallal mutatkoznak be a korábban Omen, P. Box és Szfinx, újabban a Kori zenekar éléről ismert Koroknai Árpád énekessel a fronton. A "Jég dupla whiskyvel" egy igazi hagyományos Zorallos keveréke ismert daloknak, melyhez Budapesten forgattak videót Lévai-Hangyássy Bence (gitár) rendező irányítása alatt.

ZORALL - Jég dupla whiskyvel (Hivatalos videó klip)
A "Jég dupla whiskyvel" a szeptember 18-án érkező "Fémforgácsok" nagylemez első előfutára, mely 11 dalt tartalmaz, a megszokott, jól ismert ötvözetek mellett ezúttal 4 saját szerzemény is helyet kapott, melyből az egyik Petőfi Sándor "Füstbe ment terv" című versének a megzenésítése. A Presszó Metalhoz hasonlóan ezt a lemezt is Závodi Gáborral rögzítették, a lemezborítót pedig Gróf Balázs készítette. Az album előrendelése a mai naptól él a zenekar hivatalos honlapján.

"Fémforgácsok" CD előrendelés:
edgerecords.hu/zorall/ 

Barbaró Attila az új felállásról és a videó klipről:

"A zenei kapcsolat Szaszával júniusban családi és egyéb elfoglaltságai miatt megszakadt. Mi viszont egy percre sem szeretnénk megállni, hiszen volt már egy kész albumunk, ami már csak az énekfelvételekre várt. Egy hosszú és sikeres castingot hirdettünk, melyre elképesztően sok jelentkező küldött nekünk anyagot, ezúton is szeretnénk megköszönni annak a rengeteg embernek, aki megkeresett minket! 

Egy ideje már próbáltunk Korival, de a színpadi kémiát a vírus miatt még nem tudtuk tesztelni. Viszont a forgatáson a zenekari jelenetek során már érezhető volt, hogy komoly energiák fognak hamarosan felszabadulni az élő koncerteken!

Az új videó klipben a Viszkis egy szerelmi csalódás miatt neki indul a budapesti éjszakának. Jó néhány ital után, céltalanul bolyong a városban, szivecskét tetovált és még egy motoros csapathoz is becsatlakozik!  Ambrus Attila, mint keramikus fesztiválokon is kint szokott lenni, mi is így ismertük meg, és azonnal igent mondott, mikor megkerestük, főleg, hogy a dalválasztás is tetszett neki, mivel köztudottan szereti a whiskyt. :) A 16-17 órás forgatás remek hangulatban telt, Attila rengeteget sztorizott, alig győztük követni! :)"

Hangya az új album munkálatairól:

"A Zorall profilja mindig is az örökzöld dalok és az ismert rockhimnuszok háziasítása volt, ebből most sem szeretnénk engedni, azonban születtek saját nóták is. Az egyik egy ismert Petőfi Sándor vers, a "Füstbe ment terv" megzenésítése, emellett pedig 3 további 100%-ig saját szerzemény is hallható a lemezen. Az irányt Kori hangja is teljesen új mederbe terelte, de a dalválasztás terén is masszívan metalos úton haladtunk, hiszen a műfaj legnépszerűbb előadóinak ismert dalait hallgat Zorallosítottuk.

A vírushelyzet nálunk is közbeszólt, hiszen az album nagyrészt már februárban készen volt, így most először fordult elő, hogy ilyen sok ideig dolgoztunk egy lemezen. Mint a Presszó Metal-nál, most is Závodi Gábor producerrel vettük fel az albumot, akinek igen komoly, erős hangzást sikerült ismételten összehozni, és nagyon bízunk benne, hogy jó lesz a fogadtatása is!" 

Koroknai Árpád énekes a csatlakozásról:

"Engem Fejes Tomi (Tankcsapda) hívott fel, hogy mit szólnék hozzá, ha ajánlana Hangyának, mikor elkezdtek a Zorall-lal énekest keresni. Hosszú ideje ismerjük egymást, még a Szfinxes korszakból. :) Kis gondolkodás után igent mondtam, majd alaposan átbeszéltük a lehetőségeket, korlátokat, és hamar sikerült konszenzusra jutni. Én csupán annyit kértem a végső igen előtt, hogy egy próbán még próbáljuk ki egymást, hogy mennyire passzol a hangom, habitusom a zenekarhoz, illetve hogy ők mennyire illenek hozzám. :) Szerencsére ez tökéletesen sikerült, már az első próbától kezdve látszott, hogy remekül fog működni a kapcsolat!"

Az új felállás élőben 08.24-én mutatkozik be a Barba Negra Track színpadán, ahol a Dorothy-val közösen adnak koncertet, ezután pedig ősztől indulnak lemezbemutató turnéra. A dátumokért érdemes figyelni a hivatalos Zorall Facebook oldalt, hogy időben beszerezhessük jegyünket, a korlátozások miatt ugyanis továbbra is maximum 500 fő vehet részt a koncerteken.

Zorall / Dorothy // Barba Negra Track // 2020.08.24.
www.facebook.com/events/289009952370156/ 

ZORALL: Fémforgácsok
2020.09.18. // EDGE Recrods (HMR Music Kft.)
01. Most kéne abbahagyni
02. Jég dupla whiskyvel
03. Füstbe ment terv
04. Ringasd el magad
05. Ezüsteső
06. Táncoló fekete lakkcipők
07. Fémforgácsok
08. Távollét
09. Űrmese
10. Nem leszek a játékszered
11. Szombat szakíts szét

Zorall Facebook oldal: 
www.facebook.com/Zorallzenekar/


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink